Raw Read Error Rate olan HDD kasma yapar mı?

AntaresK

Picopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG HD103SJ
Şu anki bilgisayarımı kardeşime vermeyi planlıyorum ve yakın zamanda HDD diskini SSD olarak değiştireceğim. Şu anki HDD'de RAW read error Rate problemi var fakat bad sector yok. Arada tarayıcıda sitede bir işlem yap veya yapma mouse ile tıkladığımda yanıt vermeyecek kadar ani kitlenmeler oluyor. Bunun sebebi RAW read error Rate'den kaynaklı mıdır sizce? İşlemci ve ekran kartı sorunsuz çalışıyor, driverları güncel ve sıcaklıkları normal.

Ham veri okuma oranı. Kasmadan ziyade çok güvenmemekte fayda var, önemli veri tutmayın.
Şu anda hiçbir önemli veri tutmuyorum, veri kaybının olabileceğinin farkındayım. Kasma olayının HDD'den kaynaklı olup olmadığını merak ediyorum sadece. Sistemde başka hiçbir problem olmadığı için SSD aldığımda kasmanın düzeleceğini varsaymak iyi olurdu.

Şu anda hiçbir önemli veri tutmuyorum, veri kaybının olabileceğinin farkındayım. Kasma olayının HDD'den kaynaklı olup olmadığını merak ediyorum sadece. Sistemde başka hiçbir problem olmadığı için SSD aldığımda kasmanın düzeleceğini varsaymak iyi olurdu.
İşletim sistemi bu disk üzerindeyse evet sorun olabilir. Ancak kasma nasıl oluyor bunu detay vermeden anlayamayız, diğer parçaları ve kullandığınız işletim sistemini, ayrıca nasıl kastığını belirtmeniz gerekiyor.

İşletim sistemi bu disk üzerindeyse evet sorun olabilir. Ancak kasma nasıl oluyor bunu detay vermeden anlayamayız, diğer parçaları ve kullandığınız işletim sistemini, ayrıca nasıl kastığını belirtmeniz gerekiyor.
İşlemci: Intel Core i5-760
Ana Kart: Gigabyte GA-P55-US3L
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 5830
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro

Tarayıcıda herhangi bir işlem yaparken/yapmıyorken kasma gerçekleşiyor. Özellikle tek bir sekmede oluyor bu kasma. Diğer sekmeye geçtiğimde adam akıllı çalışıyor fakat kasan sekme yanıt vermeyip kapanacak duruma geliyor. İyice cılkı çıkarsa bütün sistem kasabiliyor. Microsoft Edge kullanıyorum, bazı konularda donanım hızlandırma kapatmayı önermişler, bunu denedim fakat bir faydasını görmedim.

İşlemci: Intel Core i5-760
Ana Kart: Gigabyte GA-P55-US3L
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 5830
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro

Tarayıcıda herhangi bir işlem yaparken/yapmıyorken kasma gerçekleşiyor. Özellikle tek bir sekmede oluyor bu kasma. Diğer sekmeye geçtiğimde adam akıllı çalışıyor fakat kasan sekme yanıt vermeyip kapanacak duruma geliyor. İyice cılkı çıkarsa bütün sistem kasabiliyor.
RAM'de düşük değilse sorun HDD gibi duruyor. Zaten bu sisteme SSD alıp ona temiz kurulum yapmak, sistemi yeniden diriltmek olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı