Ray Tracing, CPU kullanımına etki ediyor mu?

Makaleler
1
Yer
Ásgard
Daha fazla  
Meslek
Part time God of wisdom, poetry, death, divination, and magic
Arkadaşlar merhaba. RT ile ilgili birkaç sorum var.

Ray Tracing açıkken CPU kullanımı artar mı? Güçlü GPU ve zayıf CPU darboğazında Ray Tracing açarsak ne olur? Darboğaz artar mı?

RT açılınca ekran kartına binen yük muazzam şekilde arttığı için CPU kullanımı azalır, darboğaz azalır diye düşünüyorum.

RT için RTX kartlarda özel çekirdekler var bu hesaplamaları yapan, islemiye ekstra bir yükü olduğunu sanmıyorum.

Bunlar tahminlerim, kendim kullanmadım. Fak fakirim

Kendimden biliyorum RT'i açınca GPU kullanımıylabirlikte CPU kullanımıda artıyordu en azında BF5'te. Herhalde yansımaları işleme konusunda işlemci de kullanılıyor.

Son düzenleme:
Ekran kartının kullanımı artacağı için işlemci tarafından gereken besleme de artacaktır tahminen.

YouTube'dan RTX on off videolarına baktım biraz. Her oyun hatta aynı oyunun farklı sahneleri değişiklik gösteriyor. Çoğunda CPU kullanımı gözle görülür oranda artıyor kimisinde gözle görülür azalıyor. Bazılarında CPU kullanımı aşagı yukarı %10-15 sekiyor.

Anlaşılan sorumun basit bir cevabı yokmuş. Teşekkür ederim kankalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…