Ray Tracing için HDR monitör şart mı?

Yer
Republic of Fenerbahçe
Daha fazla  
Meslek
Mechanical Engineer
Bilindiği üzere NVIDIA ekran kartlarında Ray Tracing teklonojisi mevcut. Bu ekran kartlarına HDR 2K bir monitör şart mı? Yoksa sadece 2K HDR olmayan bir monitör mü almak daha mantıklı. Çünkü HDR olunca fiyatta doğru orantılı artıyor. Elbette Ray Tracing için illaki HDR bir monitör olması şart değil ama HDR bir monitörle bu Ray Tracing teklonojisini daha iyi besler mi diye düşünüyorum, yoksa bu teklonojilerin FPS düşürmesi nedeniyle Ray Tracing ve HDR özelliklerini gereksiz mi görürsünüz?

Son düzenleme:
Bence RTX için 1080P HDR monitör kullanmak daha mantıklı. 2K monitör ile akıcı şekilde RTX kullanmak için 2080S gibi kartlar gerekiyor

HDR bence gerekli değil ama aynı mantıkla RTX de gerekli değil Bence HDR olması iyi olur.

bende öyle düşünmüştüm zaten ray tracing destekli oyun sayısı on parmağı geçmez. şuan için ray tracing özelliği bulunmayan rx 5700 xt için 2k HDR özelliği olmayan monitör olan AOC CQ27G2U düşünüyorum. ama AMD tarafından bu yıl çıkarılacak olan yeni kartlardan 5800xt, 5850xt veya 5900xt modellerinin asus rog strix markası olanından birisini alabilirim. çıkacak bu kartların ray tracing özelliği olacağı için tek başına ray tracing yeterli olacağını düşünüp yine AOC CQ27G2U alıp, HDR teklonojisi destekli bir monitörün gerekli olmadığını ve alınmayacağını düşünüyorum. çünkü pahalııııı!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…