Razer BlackShark V2 HyperSpeed Dongle sorunu servis deneyimi

zaitsev

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6500 XT 4GB/ i5-11400F 2.6GHZ / 8X1 1600MHZ / Exceria 500 GB
Selamlar yaklaşık haziran-Temmuz gibi bu kulaklığı satın aldım. Aradan 2 ay geçti ağustos gibi kulaklığımın dongle ı bozuldu. Ayrıca bu 2 aylık süreçte bilgisayarıma hiç dokunmadım neredeyse, tatildeydim. 1 Hafta falan kullandım hiçbir sorunu yoktu. Tatilden dönünce oldu. Bilgisayarıma dongle ı takıyorum hafif mavimsi bir ışık yanıyor ve ekte bıraktığım gibi bir uyarı geliyor. Bu sorunu Türkiye'de yaşayan pek insan göremedim ya da çözümü hiç yok gibiydi.

Ben de başladım yabancı forumlarda araştırmaya. Bazı insanlar dongle la ilgili problem yaşamış ancak benimki ile aynı değil gibiydi.

Genelde çözüm olarak Firmware güncelleyin veya Razer sürücülerini kaldırın diyorlar.

Firmware'i denedim. Ancak taktığım gibi ekteki hatayı alıyorum ve dongle ın bağlantısı kopuyor. Bu yüzden de Firmware'i yapamıyorum.

Razer sürücüleri ile ilgili olan her şeyi kaldırdım. Hatta Razer driver cleanup bile çalıştırdım. Şu anda bilgisayarımda Razer ile ilgili hiçbir şey yok. Sorun devam etmekte.

Kulaklığın BT modunda veya kablolu modunda hiçbir sıkıntısı yok. Evet BT ve HyperSpeed modları arasında geçiş yapmayı biliyorum çözüm önerilerinde bunu sormayın.

Evet bilgisayarımdaki tüm USB portlarını denedim.

Ayrıca bugün dongle ı taktım ve şaşırtıcı şekilde bir 10-15 saniye çalıştı ve düzgünce ses verdi. Ama Firmware uygulamasını açınca direk kapatıyor kendisini. Farklı cihazda test etme şansım olmadı. Ama Linux dağıtımında denedim.

Genel olarak bu kadar. Trendyol'dan satın almıştım ve değişim veya iade istediğim zaman reddedildi. Onarıma onay verildi ama yine aynı sorun 1-2 ay sonra tekrar edecekse ne anlamı var. O yüzden kalıcı bir çözüm istiyorum

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-12 131442.png
    41,8 KB · Görüntüleme: 3
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…