İnceleme Razer Blackwidow V4 Pro inceleme

Çok yanlış bir tercihmiş zaten bu fiyata göre. Ucuz kurtulmuşsunuz. Çok ama çok daha iyi modeller var bu fiyatlara çıkmaya gerek kalmadan.

Hocam bir delilik mi diyeyim ne diyeyim bilmiyorum. Ben pek modlama vs işleri sevmem o sebeple Çin marka klavyeleri istemedim.

Aslında doğru düzgün istediğimi de bulamadım diyebilirim. Bu kullanım süresinde fark ettim ki red switch pek bana göre değil. Bana brown yani blue kadar sesi olmayan ama dokunduğumu tepkiyi hissedeceğim bir klavye lazım.

Hani bu red switch de el dinlendirme bile yapamıyorum hemen tuşları eziyor parmaklarım. Hafif biraz daha güçlü bir basım ve his olabilir.

Böyle bir klavye biliyorsanız önerebilirsiniz ama tam klavye istiyorum.

En kötü olmadı mevcut klavyemi kullanmaya devam ederim.

Ben size dedim hocam, benim sorunumu da görüp siz çözmüşdünüz.

Klavye alınca illa modlamak, yağlamak zorunlu değil.
Bazı klavyeler zaten modlu ve switchleri fabrikada yağlanmış olarak geliyor.
Ayrıca Black Widow serisinde yay sesi ve çınlama çok yaygın bir sorun, bunun sebebi de yüksek ihtimal yağ oranının az olması.
Basım hissiyatı vb. konularına da değinerek tam boy klavye önerisi açabilirsiniz.

Son düzenleme:
Brown switch bir AK820pro veya AK992 alabilirsiniz, ben Ajazz'ın brown switchlerini gerçekten beğendim. Hatta o switchleri monte edip sattığım bir GMK67 vardı, satın alan arkadaş keychron, wooting dahil çok marka kullanmış bir arkadaştı ve hediyelik olarak benden satın aldı. Sonradan bana telefondan ulaşıp detaylarını sordu baya, fiyat ve kaliteye inanamamış. 2k'ya aldığım klavye nasıl benim keychron'dan daha iyi diyordu Dediğiniz çinli klavyelerden baya kullandım ve üzgünüm ama razer da olsa o klavye Çin'de üretiliyor ve fiyatının yarısı bile etmeyecek kalitede oluyor.

Markaya değil ürüne para verin, dediğim modellere göz atmanızı tavsiye ederim, bulabilirseniz brown switch modellerine bakın, iki model de kablosuz ve ikisi de çok güzel (AK992'yi bayadır kullanıyorum konu açmıştım hatta bakmak isterseniz)

Bende çok fazla klavye değişen biri olarak kullanmam dediğim custom topladım. Dehşet memnunum 1 aydır kullanıyorum. Sessiz, hissiyat çok çok iyi. Yedek switch, tuş takımı vs vs. Vergilerle 5600 tl gibi bir şeye denk gelmişti. O fiyat bandı hatta bir tık üstü piyasadaki %90 ürün yerine değer.

Hocam ben çok değişmiyorum ama ilk defa bir mekaniğe geçmek istedim ilk aldığımda acele ettim hata ettim. Redragon K618 horus aldım Low profilmiş ve red switch de olunca aşırı hızlı tepki yazı yazamaz hale geldim. Parmaklarım ellerim büyük ve ağır. Klavye üstünde tuşun üstünde parmağımı serbest bırakamıyorum hemen eziyor tuşu. O derece.

Sonra dedim bari en iyisini alayım araştırdım biraz bu Razer'i aldım işte. Başta çok iyi güzel gidiyordu. Hatta 8000Hz falan da kullanmadım yani 1000Hz de. 2. aya girdik baktım bazı yerlerde çift bastığını gördüm dedim acaba olabilir mi denemeler yapınca anladım. A ve D tuşları bir de yazı yazarken ü ye bazen basamadığımı anladım yani ilk vuruş da olmuyor 2. de oluyor. Capleri çıkarıp üfledim falan yok. Nette 500Hz de kullanın falan denmiş onu da denedim yok. Ayrıca neden böyle bir şey yapmak zorunda olayım 7400 TL vermişim saçma sapan bir durum. Sonra araştırdıkça kronik olduğunu anladım yeşil switch modeli de sarıda da var.

Facebook da biri satıyordu ona sordum aynı sorun varmış ve bile bile de satmaya çalışıyor.
Sonra servise verdim işte. Zaten hemen iade verelim demelerinden anlaşılıyor ki kronik sorunlu.

Şimdi bir klavye aldım bakalım hayırlısı artık. Custom işleri ben yatkın değilim sökme takma yaparken kırarım bir yerini ince işlerin adamı değilim pek. Bir kez G105 Logitech klavyemin tüm tuşlarını söküp temizlemek istedim her şeyi temiz yaptım hop gitti klavye her şey yanlış basmaya başladı falan

Hocam çok geçmiş olsun.İade etmeniz para iadesi olması iyi olmuş mağduriyet olmamış en azindan.Global olarak bu kadar pahalıya satılan bir klavyenin neden yeterli test edilmediği veya neden sorunlu çıktığı firmanın düşünmesi gereken ve düzeltmesi gereken bir problemdir. Bende şükür simdilik sorun yok.

Birazda o yüzden custom öneriyorum. Misal öyle bişey olsa çıkar tak yeni switch bitti gitti. Bu arada ben switch fln anlayan biri değilim, yaşta bu tip şeyler araştır vs için biraz ileride (39). Halen arayış varsa kullandığım setup I atarım. Bir kere alın kafanız rahat olsun, 110lu lubed(fabrikasyon yağlı) switch alıp 87sini kullanacaksınız ve inanın çok rahat sadece oturtuyorsunuz. Size kalan tek şey tuş takımını zevkinize göre seçmek.

Blackwidow v4 pro sarı switch aldım henüz kapalı kutu açmadım. Ürün de kronik sorun var mı yok mu bilen yardımcı olabilir mi lütfen iade edeceğim ona göre.

Black Widow V4 Pro sarı switch aldım henüz kapalı kutu açmadım. Ürün de kronik sorun var mı yok mu bilen yardımcı olabilir mi lütfen iade edeceğim ona göre.

Çok fazla çift basma sorunu var. Yani kronik denebilir mi bilemem ama benim başıma geldi internette araştırma yapınca kendi sitesi Razer forum ve bazı yerlerde bu yönde çok şikayet olduğunu gördüm. Zaten sıkıntısız iade aldılar yani tamir vs teklif etmediler 2. ayı olmuştu daha.

Tabii siz bilirsiniz isterseniz deneyin eğer böyle bir durum olursa servise gönderin. Ben Vatan Bilgisayar'dan almıştım onlar gönderdi Bilkom'a oradan da para iadesi çıktı.

Peki normal v4 yada v4 x te de aynı sorun var mı hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…