İnceleme Razer Blackwidow V4 Pro inceleme

Biraz geç olacak ama Black Widow V4'te hocamın yaşadığı aynı sorunu yaşadım.

Diyorum ya bu seri kronik sorunlu

Bende olmadı diyen şanslıdır sadece. Çünkü çok fazla yaşayan var bu durumu

Hatta 2. elde gördüm adam satıyor ilanda hiç belirtmemiş sorunca işte 3 tuşta çift basma var diyor niye yazmıyorsun diyorum o zaman satamam ki diyor. Alan yaptırır belki diyor.

Şu saatten sonra anladım ki HOT-SWAP olmayan klavye asla ama asla alınmaz alınmamalı. 1 tuş için ya tamirci kovalar insafına kalırsınız. Ya da öyle kullanmak veya çöpe atmak zorunda kalırsınız. Bu hot swap ı artık bütün markaların default olarak eklemesi lazım. Şahsen ben artık tercih etmem. İsterse dünyanın en güzel klavyesini yapsın.

Kesinlikle haklısınız. 2024 Mayıs ayında 6500 liraya aldığım v4'e 2 ay tahammül edemedim. Temmuz ayındaki büyük indirimden 340 liraya Z11, 200 liraya switch ve 100 liraya keycaps aldım ayrıca maskeleme bandı ile modladım. Malzeme kalitesine falan bir şey diyemem. V4 kesinlikle daha üstün ama Z11'in sunduğu hot-swap imkanı, sorunsuzluk ve ucuz olması sebebiyle v4'ü rafa kaldırdım ve 2025 şubat ayına kadar Z11 kullandım. Şu anda bir bilgisayarım yok, olsaydı ucuz yollu farklı bir klavye alıp Z11 ile değişerek kullanırdım çünkü değişikliği seven bir insanım.

Artık farklı klavye alırsam da performans umrumda değil. Hissiyat, tokluk, malzeme kalitesi falan daha önemli. Profesyonel değilim sonuçta.

Şimdi baktım, V4 elime 6 Mayıs 2024 tarihinde geçmiş. Tam 51 gün sonra yani 26 Haziranda ise çift tıklamaya başlamış.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…