Elektronik Razer Blade 18 4080 89000 TL

Bu cihaza takılabilecek sağlam 2 veya 4 tb ssd öneriniz var mıdır ?

Daha birkaç gün oldu ama ilk günden anlarsınız. MiniLED ile ilgili hiç sorun yaşadınız mı? Panel geçişi, karartma problemi gibi.
Panel geçişi, çözünürlük değiştirme, hdr açma kapama, ekran boyutu değiştirme gibi durumlarda saniye cinsinden daha geç optimize ediyor ekranı. Siyah ekranda kalma süresi daha uzun.

Panel geçişi, çözünürlük değiştirme, HDR açma kapama, ekran boyutu değiştirme gibi durumlarda saniye cinsinden daha geç optimize ediyor ekranı. Siyah ekranda kalma süresi daha uzun.

Bu beklenmeyen bir şey değil bence. Panel geçişlerde yanılmıyorsam sistem otomatik açılıp kapanıyor mecburi. FHD+ panelde G-Sync çalışıyor mu acaba? Umarım üründen memnunsunuzdur. Geri dönüş için teşekkür ederim.

Az önce sizin için denedim FHD 1920x1200 çözünürlük 240 Hz ayarlarda G-Sync çalışıyordu. Performansını FPS ve görüntü yönünden de beğendim.
Üründen genel olarak memnunum. Memnun olmadığım birkaç yönü de var mesai dönüşü veya en geç yarın onlardan da bahsediyor olurum.

Üründen memnun olmadığım yönlerinden bahsedecektim. Kişisel olarak negatif olduğunu düşündüğüm yönlerini merak edenler varsa okuyabilir. Şimdiden aklınızda merak ettiğiniz sorulara cevap olabilecekse ne mutlu bana.
Marka Razer olduğu için birçok kontrol etmek istediğimiz özelliği Razer Synapse indirerek sağlıyoruz. Örneğin Ayarlar > Sistem > Ekran kısmında Çözünürlük ayarlarını 3820x2400'den 1920x1200 yapsak dahi Ekran yenileme hızını 240Hz'ye alamıyoruz. Çözünürlük değiştirirken beraberinde Hz ayarı da yapmak istiyorsak bunu Razer uygulaması üzerinden yapmamız gerekiyor. Bunu yaptığımızda bilgisayar otomatik yeniden başlatılıyor.
Sistemin kendi ayarlarından ilk çözünürlüğümüz 3820x2400 ise 1920x1200 veya 1920x1080'e geçiş yaptığımızda sadece 60 ve 120 Hz geçişlerine müsaade ediyor.
Razer Synapse, Razer Cortex ve diğer Razer uygulamaları, Razer oturumu girişi istiyor ve bu da doğrudan internet erişimi gerektirdiği anlamına geliyor. Eğer bilgisayar ilk açılışta herhangi bir Wi-Fi ağına bağlı değilse bu uygulamalar açılmıyor. Login ekranı var ama Wi-Fi'ya sonradan bağlanıldığı senaryoda ne yöntem denediysem giriş sağlayamadım. Bilgisayarla alakalı değil de daha çok uygulamadan ötürü bir problem ama sonuçta bilgisayar performansını etkiliyor ayarlamalar yapamadığım için. Yaşadığım 1'nci olumsuz durum uygulamanın stabil açılamaması ile alakalıydı.

Olumsuz deneyim olduğunu düşündüğüm ikinci durum batarya ile alakalı.
ASUS ROG STRIX serisi, Lenovo Legion serisi, ASUS Zephyrus modellerinin Razer Blade 16 2023 serisine denk/yakın özellikte olanların batarya performansı Razer'dan daha önde. Sonuçlara internetten ulaşmıştım bizzat kendim kıyaslamadım ama baktığım veriler Jarrod'sTech YouTube kanalındandı.
Bataryası beklediğimden daha hızlı azalıyor.

Son olarak söyleyeceğim olumsuz deneyim ise Razer uygulamaları bilgisayar açılışıyla birlikte açık iken masaüstü ekranındayken bile GPU sıcaklığı +7 dereceye kadar fark ettiriyor. CPU ve Bellek kullanımlarına baktım %1'den az. Bu derece artışı düşük CPU kullanımında mantıklı gelmedi bana.

Belki çok kritik önemli sorunlardan bahsetmemiş olabilirim ama dikkatimi çeken durumlar bunlar olduğu için paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Hocam aynı ürünü satın aldım fakat 2 TB SSD yazmasına rağmen 1 TB SSD çıktı. Sizde böyle bir sorun var mıydı?

Hocam aynı ürünü satın aldım fakat 2 TB SSD yazmasına rağmen 1 TB SSD çıktı. Sizde böyle bir sorun var mıydı?
1+1 toplam 2 TB geldi. Bence satıcıya ulaşın.

Son düzenleme:
1+1 toplam 2 TB geldi. Bence satıcıya ulaşın.
Ulaştım ürünü iade ettim. Şimdi tekrar sipariş etmeyi düşünüyorum. Umarım tekrar aynı sorunla karşılaşmam.

Sürücülere baktınız mı? Donanım ya da yazılımsal bir hata olmasın?
Doğrudan Bilgisayar kısmından girdim sadece C sürücüsü vardı 1 tb. Başka bir sürücü yoktu

@745396 Pek memnun kalamadım Zephyrus'tan çok ısınıyor diye hocam, üstüne biraz daha verip Legion Pro 7 Gen 10 aldım güncel durumda. Artık bunu kullanırım gibi değiştirmeden uzun süre.

@745396 pek memnun kalamadım Zephyrus'tan çok ısınıyor diye hocam, üstüne biraz daha verip Legion Pro 7 gen 10 aldım güncel durumda. Artık bunu kullanırım gibi değiştirmeden uzun süre.

Sağlık olsun. Hocam peki OLED deneyimi nasıldı? Ne zaman gelir ki ülkeye o model? (gen 10)
Yoksa ben mi modeli karıştırdım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…