Razer DeathAdder V2 kablosuz farenin Bluetooth sorunu

animefanboy

Hectopat
Arkadaşlar Razer DeathAdder V2 kablosuz kullanıyorum. Kabloluda sıkıntı yok, farenin 3 farklı bağlantısı var kablolu, kablosuz USB ve Bluetooth. Kablolu kullanımda bir şey yok fare yağ gibi kayıyor ekranda ama Bluetooth geçince fare imleci kasarak ilerliyor. Sanki 60Hz ekranda fare kullanıyormuşum gibi oluyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bluetooth adaptörü olarak TP-Link UB500 5.0 kullanıyorum. Kablosuz USB kullansam Bluetooth kulaklık ile çakışıyor kesintiler oluyor. İlk defa Bluetooth fare kullanıyorum. Bluetooth farelerin geneli mi böyle oluyor?

Bluetooth fare öyle, çok normal. Hele anlık olarak USB Kablosuzdan veya kabloludan geçiş yaparsanız daha da batar gözünüze.

Kablosuz USB kullansam Bluetooth kulaklık ile çakışıyor kesintiler oluyor.
Çakışmaması lazım. Kablosuz USB ile fare, klavye ve kulaklık kullanıyorum, 3 cihaz bile çakışmıyor. Hatta bu üçüne zaman zaman Bluetooth ile DS4 ekliyorum, sorun olmuyor.

Bluetooth adaptörü ile farenin adaptörünü aynı çoğaltıcıya takıyorsanız farklı yerlere takmayı deneyebilirsiniz. Aslında veri sınırının yetmesi lazım ama belki öyle bir sorun olabilir.

Bluetooth fare öyle, çok normal. Hele anlık olarak USB kablosuzdan veya kabloludan geçiş yaparsanız daha da batar gözünüze.

Çakışmaması lazım. Kablosuz USB ile fare, klavye ve kulaklık kullanıyorum, 3 cihaz bile çakışmıyor. Hatta bu üçüne zaman zaman Bluetooth ile DS4 ekliyorum, sorun olmuyor.

Bluetooth adaptörü ile farenin adaptörünü aynı çoğaltıcıya takıyorsanız farklı yerlere takmayı deneyebilirsiniz. Aslında veri sınırının yetmesi lazım ama belki öyle bir sorun olabilir.

Hocam bende anlamadım. Acaba anakartımın Bluetooth özelliği yok bunu adaptör ile çözüyorum. Acaba ondan mı diye düşünüyorum. Şimdi AM5'e geçeceğim anakartım hazır kablosuz özelliği var eğer sorun devam ederse ona göre ekipmanlarda değişimine gitmemiz gerekecek.
Normal. Bluetooth kullanımda bu tarz gecikmeler mevcut.
Bu gecikme cidden çok rahatsız ediyor. 240hz ekranda 60hz gibi tepki veriyor.

Hocam bende anlamadım. Acaba anakartımın Bluetooth özelliği yok bunu adaptör ile çözüyorum. Acaba ondan mı diye düşünüyorum. Şimdi AM5'e geçeceğim anakartım hazır kablosuz özelliği var eğer sorun devam ederse ona göre ekipmanlarda değişimine gitmemiz gerekecek.

Bu gecikme cidden çok rahatsız ediyor. 240hz ekranda 60hz gibi tepki veriyor.
Hocam 240hz monitöre ve yüksek seviyede bir sisteminiz varsa zaten BT modunda kullanmayın bir zahmet. BT kullanım en son planda olsun sizin için. Aynı fareyi kullanıyorum ben de alalı 1 ayı geçti, bir kere bile BT modunda kullanmadım.

Çakışma sorunun çözdüm. Sanırım Bluetooth adaptörünün USB'si ile farenin USB'si yan yana USB portlarında olmaması lazım. Bir de kablolu USB çoğaltıcı ile Bluetooth adaptörünü biraz daha yakınma taşıdım. Daha iyi oldu çakışma sorunu yaşıyanlar USB yerlerini değiştirsin.

Çakışma sorunun çözdüm. Sanırım Bluetooth adaptörünün USB'si ile farenin USB'si yan yana USB portlarında olmaması lazım. Bir de kablolu USB çoğaltıcı ile Bluetooth adaptörünü biraz daha yakınma taşıdım. Daha iyi oldu çakışma sorunu yaşıyanlar USB yerlerini değiştirsin.
Aynen hocam mümkün olduğunca dağıtmak lazım portları.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı