Serhat Keçeci
Decapat
- Katılım
- 10 Şubat 2023
- Mesajlar
- 45
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
2 3 fotoğraf fena olmazdı hocam. Hayırlı olsun.Bu konu hakkında soru açılmış ama pek kimse tam olarak cevaplamamış. Kısa bir süre önce İtopya'dan Razer DeathAdder V3 Pro aldım. DeathAdder v1'den geçiş yaptım ilk çıkan DeathAdder galiba 7-8 senedir sorunsuz kullandığım için başka marka veya modele geçmek istemedim. Konuya gelecek olursak DeathAdder V3 Pro tasarım olarak hissiyatı çok iyi aşırı yumuşak ve sade kıvrımları var ve DeathAdder v1'e göre tutuş olarak neredeyse aynı. Tabii aşırı hafif ona alışmam biraz zaman alacak sonuçta 8 senelik fareden geçtim. Tıklaması aşırı iyi hissettiriyor. Sensör okuma mesafesini en düşüğe aldım 1mm bile kaldırsam mouse okumuyor böylece mouse kaldırdığım zaman oyunlarda aim kesinlikle bozulmuyor. Ayrıca gecikme vs gibi konularda şüphesi olanlar kesinlikle böyle bir şüpheye etmelerine gerek yok zaten mouse yarı kablosuz diyebiliriz çünkü içinden kablolu bir dongle çıkıyor ve masaya mouse pad in önüne kadar geliyor ve Wireless USB'yi bu donglea takıyoruz bu yüzden farenin kablosuz mesafesi 15-20 cmlere kadar düşüyor. Valorant yüksek elo oyuncusuyum ve kesinlikle hız gecikme gibi konularda DeathAdder V1 kabloludan çok daha iyi. Kısa süreli olan kullanım tecrübelerim şimdilik bu kadar. İleride kötü veya daha iyi farklı tecrübelerim olursa konuyu güncellerim.
Bu kadar yazdıktan sonra aklıma geldi. Şu anlık tek kötü tarafı ben renk olarak beyaz tercih ettim ve mouse pad olarak da SteelSeries QCK heavy kullanıyorum. Farenin altı özellikle teflon yüzeylerin kenarları ve ön alt tarafı siyah siyah mouse padin tüyleri olmuş durumda.
Alt tarafı mousepadin tüyleri olması gayet normal o kaçınılmaz bir son tüm mouselar için neredeyse bir problem olmaz.Bu konu hakkında soru açılmış ama pek kimse tam olarak cevaplamamış. Kısa bir süre önce İtopya'dan Razer DeathAdder V3 Pro aldım. DeathAdder v1'den geçiş yaptım ilk çıkan DeathAdder galiba 7-8 senedir sorunsuz kullandığım için başka marka veya modele geçmek istemedim. Konuya gelecek olursak DeathAdder V3 Pro tasarım olarak hissiyatı çok iyi aşırı yumuşak ve sade kıvrımları var ve DeathAdder v1'e göre tutuş olarak neredeyse aynı. Tabii aşırı hafif ona alışmam biraz zaman alacak sonuçta 8 senelik fareden geçtim. Tıklaması aşırı iyi hissettiriyor. Sensör okuma mesafesini en düşüğe aldım 1mm bile kaldırsam mouse okumuyor böylece mouse kaldırdığım zaman oyunlarda aim kesinlikle bozulmuyor. Ayrıca gecikme vs gibi konularda şüphesi olanlar kesinlikle böyle bir şüpheye etmelerine gerek yok zaten mouse yarı kablosuz diyebiliriz çünkü içinden kablolu bir dongle çıkıyor ve masaya mouse pad in önüne kadar geliyor ve Wireless USB'yi bu donglea takıyoruz bu yüzden farenin kablosuz mesafesi 15-20 cmlere kadar düşüyor. Valorant yüksek elo oyuncusuyum ve kesinlikle hız gecikme gibi konularda DeathAdder V1 kabloludan çok daha iyi. Kısa süreli olan kullanım tecrübelerim şimdilik bu kadar. İleride kötü veya daha iyi farklı tecrübelerim olursa konuyu güncellerim.
Bu kadar yazdıktan sonra aklıma geldi. Şu anlık tek kötü tarafı ben renk olarak beyaz tercih ettim ve mouse pad olarak da SteelSeries QCK heavy kullanıyorum. Farenin altı özellikle teflon yüzeylerin kenarları ve ön alt tarafı siyah siyah mouse padin tüyleri olmuş durumda.
Alt tarafı mousepadin tüyleri olması gayet normal o kaçınılmaz bir son tüm fareler için neredeyse bir problem olmaz.
Çok haklısınız. Hemen ekledim2 3 fotoğraf fena olmazdı hocam. Hayırlı olsun.
Hayırlı olsun hocam gerçekten güzel bir mouse, fakat ergo tutuş ile normal simetrik mouseler arasındaki fark nedir? Ergo mouse tiplerinde her tutuşu rahatça yapabiliyor muyuz? Şu an ben de skypad 3.0 aldım fakat buna yeni bir mouse arama içerisine girdim, önceki kullandığım V2 mini elime gerçekten küçük geliyor, o yüzden Ninjutso Sora almayı düşünüyorum fakat stoklarda bulamadığım için Ninjutso katana da alabilirim gibi, siz ne önerirsiniz?
Teşekkür ederim hocam, evet muhtemelen hala yağ gibi çalışıyordur zaten şu an benim mouse cayır cayır çalışıyor fakat elim orta boyut diye mini alayım hatasına düştüm gerçekten tutarken rahat hissetmiyorum gerçekten elime göre küçük, sanırım stok bulduğum anda Sora alacağım.Ninjutsu markasına dair hiçbir bilgim yok ama DeathAdder V2 modeli v3'ten daha büyük bu yüzden size gitmez diye tahmin ediyorum. Ben 7-8 sene sorunsuz DeathAdder kullandığım için yine aynı model olsun istedim o yüzden V3 prosunu aldım pek de piyasa araştırmadım ama forumda düşündüğünüz fareyi aratın direkt konulara ulaşacaksınız. ( eski DeathAdder'ımı sadece teknolojisi eskidi diye bıraktım. Yan kaydırmazın ucundaki yapışkan eskimesi dışında hala cayır cayır çalışıyor.)
Bende V2 kabloludan V3 Pro'ya geçtim yakın zamanda. Palm grip kullanıyorum ve V3 Pro tam tutuş hissiyatı sağlıyor. Shape i v2'ye göre palm kullanıcılar için daha iyiye gitmiş.
Materyal kalitesi olarak da tebeşir yüzeyi gibi biraz pürüzlü. Ben 1 sene kadar G PRO X superlight kullanmış birisi olarak Logitech'i o konuda çok daha başarılı bulmuştum.
Böyle büyük bir mouse un bu kadar hafif olmasına şaşırıyor insan. İlk izlenim olarak başarılı buldum ama uzun kullanım sonrasında fikrim netleşir. Superlight ta 3. aydan sonra scroll wheel bozulmaya başlamıştı. Benzer bir sorunu Razer'da yaşamam umarım.
ergoda her tutuş rahatça olmaz çünkü fare sadece sağ elle tutulabilmek için tasarlanmıştır. yani sol ile tutamazsınız, bu da demek ki farede baş parmak genelde aynı yerde olmak zorunda. bu fare dahil çoğu ergo fare palm yani avcu ve parmakları kaplayıp hepsini tamamen fareye yapıştıracak şekilde kullanmak için tasarlanmıştır. ayrıca claw (yani avuç yapışır parmaklar bükülür pençe gibi) da tutulabilir ancak eliniz küçükse öyle tutmak biraz zor olabilir. ben büyük elli biri claw tutuyorum ayrıca avcumda tamamen hissediyorum fareyi. kendimce dünyadaki en iyi fare+en iyi palm tutuş faresi (ve ele uyuyorsa en iyi claw faresi) olduğunu söyleyebilirim, palm için üretilmiş bir fare olmakla beraber fingertip tutması biraz zordur çünkü kendisi oldukça büyüktür.Hayırlı olsun hocam gerçekten güzel bir mouse, fakat ergo tutuş ile normal simetrik mouseler arasındaki fark nedir? Ergo mouse tiplerinde her tutuşu rahatça yapabiliyor muyuz? Şu an ben de Skypad 3.0 aldım fakat buna yeni bir mouse arama içerisine girdim, önceki kullandığım V2 Mini elime gerçekten küçük geliyor, o yüzden Ninjutso Sora almayı düşünüyorum fakat stoklarda bulamadığım için Ninjutso Katana da alabilirim gibi, siz ne önerirsiniz?