Razer Seiren V2 mikrofonda ses çok sekiyor

lanje

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, ben mikrofon olarak Razer Seiren V2 kullanıyorum ve inanılmaz her sesi alıyor. Discord'da konuşurken ses çok sekiyor. Hoparlörden gelen sesi engellemenin bir yolu var mı? Program vs.

OBS gibi programlar kendi sanal mikrofonlarını oluşturabiliyorlar, senin donanımı kullanıyor üstüne sen ordan ince ayar veriyorsun ya da hazır dosyaları var, üstüne yamayınca filtreli mikrofonun oluyor, sadece arka planda OBS çalıştırman gerek, ekran kaydı vs devre dışı bırakıp sadece mikrofon aktif olursa daha az kaynak harcar.
Discorda ya da her ne kullanıyorsan ordan OBS 'in sanal mikrofonunu seçersen filtre olur ama discord'un kendi eko engellemesi işe yaramıyor diye farz ediyorum ya da sesleri algılaması için bir eşik var o eşiği yükseltebilirsin.

Son düzenleme:
OBS gibi programlar kendi sanal mikrofonlarını oluşturabiliyorlar, senin donanımı kullanıyor üstüne sen ordan ince ayar veriyorsun ya da hazır dosyaları var, üstüne yamayınca filtreli mikrofonun oluyor, sadece arka planda OBS çalıştırman gerek, ekran kaydı vs devre dışı bırakıp sadece mikrofon aktif olursa daha az kaynak harcar.
Discorda ya da her ne kullanıyorsan ordan OBS 'in sanal mikrofonunu seçersen filtre olur ama OBS'in kendi eko engellemesi işe yaramıyor diye farz ediyorum ya da sesleri algılaması için bir eşik var o eşiği yükseltebilirsin.
Okadar uğraşmaya gerek yok.

Discord üzerinden Krisp'i aç daha sonra windows ses ayarlarından mikrofon ses düzeyini yüzde 80'e getir ve gain miktarını yüzde 50 civarına getir mikrofon üzerinden. Hala ses sekmesi varsa gain ayarını biraz daha kısabilirsin.

Okadar uğraşmaya gerek yok.

Discord üzerinden Krisp'i aç daha sonra windows ses ayarlarından mikrofon ses düzeyini yüzde 80'e getir ve gain miktarını yüzde 50 civarına getir mikrofon üzerinden. Hala ses sekmesi varsa gain ayarını biraz daha kısabilirsin.
Ben Discord ve Windows ayarlarını yaptığını farz ederekten oraları anlatmadım, benim Asus Xonar U3 ses kartım vardı, eko engellemek için discord ayarları yetmiyordu, mikrofon ayarını düşürünce de geceleri sesim gitmiyordu falan bir ara uğraştığım için direk alternatifi söyledim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı