Razer Viper Mini vs. Corsair Katar Pro

TÇB

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
2
Herkese merhaba öncelikle. Yakında yeni bir mouse alacağım. Bu iki fare arasında kaldım. Corsair Katar Pro'nun sensörü PMW 3360, Razer Viper Mini'nin ise PMW 3359. CS:GO oynuyorum. Elim küçük ve fingertip-palm grip gibi bir şey tutuyorum. Şu anki kullandığım fare Rampage SMX-R9. Hangisini almalıyım? İki sensör arasında bir fark var mı? 70 TL'lik farka değer mi?

RTings'in karşılaştırmasına göre FPS oyunlarında Viper Mini açık ara önde. Hız ve hafiflik açısından aynı şekilde Viper Mini çok daha iyi. Katar Pro'nun kablosuz kullanım performansı çok beğenilmiş. (10 üzerinden 9.4 puan almış.) Fingertip gripte elinizin boyu küçükte olsa büyükte olsa iki farede de rahat edersiniz. Palm gripte Viper Mini sadece küçük eller için rahat bir kullanım sunarken Katar Pro hem orta hem küçük eller için rahatlık sunuyor. Merak ettiğiniz diğer karşılaştırmalara buradan bakabilirsiniz. Viper Mini pek açıdan daha üstün gibi duruyor.

Benim söylediğim kablolu modeli. Sizce 80 TL farka değer mi?

Benim söylediğim kablolu modeli. Sizce 80 TL farka değer mi?
İki fareyi de kullanmadığım için net bir şey söyleyemem. Ama bence Viper Mini'nin hafif ve hızlı olması FPS oyunlarında çok katkı sağlar diye düşünüyorum. Tam emin değilim ama sanırım Katar Pro'nun sensörü optik değil, Viper Mini'nin optik. Aynı şekilde switchlerde optik. Optik switch denemiş birisi olarak kesinlikle tavsiye ederim. Sizi için önemli mi bilmiyorum ama Viper Mini'nin tasarımı da daha güzel. Bence fiyat farkına değer. İndirimsiz fiyatları ile aralarında yaklaşık 200TL olduğunu belirteyim.

Sizce rahatsızlık yaşar mıyım? Sağ ele uygun olan SMX-R9 kullanıyorum.

Sizce rahatsızlık yaşar mıyım? Sağ ele uygun olan SMX-R9 kullanıyorum.
İki farenin de ergonomisi iyi duruyor. Hangi tutuş şeklinde hangi farenib daha rahat olduğundan bahsetmiştim.

İki farenin de ergonomisi iyi duruyor. Hangi tutuş şeklinde hangi farenib daha rahat olduğundan bahsetmiştim.
Razer Viper Mini'nin yazılımı var mı? Varsa DPI ayarını farenin üzerinden mi yoksa yazılım üzerinden mi ayarlamak gerek?

Razer Viper Mini'nin yazılımı var mı? Varsa DPI ayarını farenin üzerinden mi yoksa yazılım üzerinden mi ayarlamak gerek?
Tabii ki var. Razer Synapse 3. Fareyi bilgisayara bağladığınız anda yazılım kendiliğinden açılıyor, bir şey yüklemekle uğraşmıyorsunuz. Arada bir fareye Firmware güncellemesi bile geliyor. Chroma Studio ile kendi efektleriniz oluşturabilir veya başaklarının oluşturduğu efektleri kullanabilirsiniz. DPI'ı 100'erli basamaklar halinde ayarlayabiliyorsunuz. 800,900,1000,1100,1200 gibi. Farenin üzerinde DPI ayarlama tuşu bulunuyor.

Teşekkürler. Son bir sorum olacak. Razer'in kablosunu hafif demiştiniz. Kablosu kaç metre?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…