İnceleme Razer Viper V3 Pro

Herkese iyi sosyaller. Bugün Amazon'dan 5.700 TL'ye almış olduğum Razer Viper V3 Pro mouse'u inceleyeceğim, iyi okumalar.

Kutu İçeriği Ve İlk Açılış
Mouse'u ilk açtığımızda bizi ilk başta kendisi karşılıyor. Ardından 8K hz dongle ve alt kısımda bir kullanma kılavuzu mevcut. Kullanma kılavuzunu açtığımızda bizi 1 adet grip tape, 2 adet Razer logolu sticker karşılıyor. Burada eleştireceğim bir kısım mevcut; top tier bir fare satın alıyorsun ve karşılığında 5.750 TL veriyorsun. Fakat içerisinden skatez çıkmıyor. Skatez dediğimiz parça 300-400 TL olan bir parça ama yine de insan bekliyor bu kadar pahalı bir üründe açıkçası.

Teknik Özellikler
● Razer Focus Pro Gen 2 35K Sensör
● Nordic nRF52840 MCU
● Razer Gen 2 Optik Switch
● 1000 Hz'de 95 Saate Kadar Batarya Süresi
● 55 GR Ağırlık
● PTFE Skatez
● TTC Encoder

Donanım olarak top tier. Switchler çok kaliteli ve sesi çok tatlı. Genel olarak Razer'in kaydırma tekerlekleri (Encoder) kronik sorunlu olur. Fakat sonunda aklıllarına gelmiş olmalı ki, sağlam ve kronik sorunu olmayan bir encoder kullanmışlar. Tıklama gecikmesi 0.4 MS olarak ölçülmüş, efsane bir değer. Sensör bize 35.000 DPI, 750 IPS hız ve 70 G hızlanma sunuyor. Kusursuz.

Malzeme Kalitesi
Malzeme inanılmaz iyi. Gıcırdama falan yok zaten beklenmez de böyle bir mouse de. Kaplaması gayet güzel, el terletmiyor ve elden kaymıyor. M800 Ultra'dan geçince sanki eşekten uzay gemisine binmiş gibi oldum. Build kalitesine 10/10 veririm.

Detaylı Batarya Performansı
Razer'in verilerine göre mouse 1K Hz'de 95 saat, 2K Hz'de 62 saat, 4K Hz'de 40 saat ve 8K Hz'de 17 saat batarya ömrü sunuyor. 1K Hz fazlası ile yeterli. 8K Hz falan tamamen göz boyama. Gereksiz yere işlemcinizi yormayın, 1K Hz'de kullanın daha uzun süre kullanın. İnanın ki hiçbir fark yok aralarında. 240 Hz monitör kulllanmama rağmen 1K üstü hiçbir fark hissetmedim yüksek elo FPS oyuncusu olmama rağmen. Ama yine de mouse'un içinden 8K Hz dongle çıkması güzel. Gerçi 5.750 TL veriyoruz, bir zahmet çıksın değil mi?

Uygun Tutuş Şekilleri Ve Tasarım
Mouse her tutuş şekline uyuyor gibi denilebilir. Elim 19 CM, claw şekinde tutuyorum mouse'u. Avuç kısmını çok güzel dolduruyor ve çok rahat ediyor eliniz. Palm tutuş şeklinde de bayağı rahat ediyor eliniz, her tutuş şekline uyumlu. Aşağıya elimde ki bir diğer mouse olan M800 Ultra ile kıyasladığım fotoğrafları ekledim;

Not: M800 Ultra, shape olarak Viper V2 Pro ile aynı bir mousedir.

Razer Synapse Yazılımı
Yazılım üstünden mouse'un şarjını, makro ayarlarını, DPI ayarlarını, Hz ayarlarını yapabiliyoruz. Ayrıca LOW Power mode var, bunu diyelim ki %10'a çektiniz; mouse şarjı %10 altına düştüğüne tam performans çalışmayacaktır. Güzel olmuş şahsen beğendim. Ayrıca boşta bir süre durduktan sonra uyku moduna geçiyor, bunun süresini ayarlayabiliyoruz. Dongle üstünde ufak bir led ışık var, bunun da 3 tane modu bulunmakta.
1. Mod-Mouse, dongle ile bağlantı kurduğunda sabit beyaz bir ışık yanar.
2. Mod-Batarya ışığına göre ayarlama. %100 ile %66 arasında beyaz, %66 ile %33 arası turuncu, %33 ve %0 arasında kırmızı ışık yanıyor. Güzel bir özellik.
3. Mod- Şarj bitmeye yakın, kırmızı yanıp sönmeye başlar.

Sonuç
Mouse'u Amazon üzerinden peşin fiyatına 9 taksit ile aldım. Kredi kartı ile alacaksanız en iyi fırsat anlık olarak bu mouse'da. Aşırı memnun etti, bayağı memnunum, öneririm. Piyasada ki en iyi farelerden birisi. Viper V2 Pro'ya göre büyük ve iyi değişimler var. Tek verebileceğim eksi içinden yedek bir skatez çıkmaması. 2024 Nisan ayında 1.779 TL'ye aldığım M800 Ultra'da bile vardı. Harici bir eksisi yok. Okuduğunuz için teşekkür ederim, hepinize iyi sosyaller.

Son düzenleme:
Güzel bir inceleme olmuş ancak son yaşadığım şeylerden sonra bir daha Razer’a bulaşmamaya karar verdim.

3 tane Razer ürünüm var (Black Widow v4, DeathAdder V3 Pro, BlackShark v2x) şans mı bilmem ama 3'ü de sorunlu. V4 çift tıklıyor, bazen tıklamıyor. V3 Pro'nun yan tuşu yerinden çıktı, oynuyor yani. V2X'in de sağ taraf yok direk. Araştırdığım üzere hepsi de kronik

Garantiye vermeyi düşünüyorum. Umarım sorun olmaz.

Kronik ürünleri almasaydın keşke.

V3 Pro'da encoder sorunu da var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…