- Makaleler
- 12
RDP üzerinden atak yapılabilir mi? Ben insanlar RDP'ye erişemesin diye yalnızca kendi IP adresimle giriş sağladım. Yani güvenlik kuralı ekledim. Bazen önemli durum olunca VNC'den giriyordum. Hosting firması Vnc'yi kaldırmış. Aslında web sitesi üzerinden IP adresi güncelliyordum fakat önemli durum olduğu için güncelleyemedim.
Peki ben RDP portunu açık bıraksam saldırı olur mu? Saldırının etkisini azaltmak için ne önerirsiniz? RDP işleminin çekirdek sayısını düşürsem ne kadar etkili olur? Ayrıca RDP için görev yöneticisindeki hangi işlemler kullanılıyor?
Ayrıca bunun yasak olmasını doğru bulmadım. Ben bunu yerinde kullanıyordum. Neyse, sorun değil. "önemli" olarak güncelledim.
Peki ben RDP portunu açık bıraksam saldırı olur mu? Saldırının etkisini azaltmak için ne önerirsiniz? RDP işleminin çekirdek sayısını düşürsem ne kadar etkili olur? Ayrıca RDP için görev yöneticisindeki hangi işlemler kullanılıyor?
Ayrıca bunun yasak olmasını doğru bulmadım. Ben bunu yerinde kullanıyordum. Neyse, sorun değil. "önemli" olarak güncelledim.
Son düzenleyen: Moderatör: