Merhaba forumdan gelen tavsiyeler üzerine RDR2'ye sonunda başladım. Oyun fırtınada başladığı için ilk önce fark etmemiştim ancak şu an hava güneşli olmasına rağmen hala çok sisli bunun bir çözümü yok mu? İnternetten birkaç ayar yaptım ama hiç fark etmiyor. Ekran kartı sürücülerim güncel.
DLSS kapadım: Fark yok.
DLSS açtım: Fark yok.
NVIDIA DLSS Sharpening'i tamamen kıstım: Fark yok.
TAA keskinleştirme tamamen kıstım: Fark yok.
TAA keskinleştirme tamamen açtım (görüntü bozulmadı): Hiçbir fark yok.
TAA keskinleştirmeyi 27 seviyesine getirdim: Fark yok.
Dosyalardan gizli olan Async yi açtım: Hiçbir fark yok.
Denetim Masası ayarlarını kurcaladım: Hiçbir fark yok.
Oyunu TikTok'da veya Instagram'da yatay şekilde çıkan 2K RDR 2 videolarında olduğu gibi pırıl pırıl oynayabilen var mı?
Öncelikle herkese merhaba,. Uzun süredir yazmak istediğim ama yazmak için vakit bulamadığım rehbere sonunda başlıyorum 😄.Red Dead Redemption 2, PC için grafik ayarlamaları olarak her ne kadar karmaşık olsa da zamanında kullandığım MX130'la bile 1600x900 orta yüksek ayarlarda 25-35 FPS oynayarak...
www.technopat.net
bu konuya bakın. TAA ve çözünürlük ölçeğinden olabilir.
Örneğin not defterinde async açmak dışında başka birşey ile oynuyor muyuz Tree Tesellation Water Physics
Grass Level of Detail
Bu başlıklar altındaki ayarlar not defterinde mi veya oyundan mı değişyor.
Oyunda değişiyorsa bulanıklıkla bir alakası var mı?
Çünkü 2) Daha Net Görüntü Kalitesi Adında bir başlık var benim sadece bu başlığın altındakileri uygulamam yeterli mi?
Ayrıca Daha altta modlar var örneğin Gun Tricks veya Gun Metal Rework Bunlar silah görünümünü ve çekme şekillerini dğeiştiriyor. Bunlarla bulanıklığın bir alakası yok sanırım
Bir başka anlamadığım yer : 4K Story and Side Charachters:
Arthur ve görevlerde gördüğümüz tüm NPC'leri 4K'ya yükseltir.
Bu 4K yapmam bulanıklığı giderir mi? Onları anlayamadığım için ayarlara hiç ellemedim
Örneğin not defterinde async açmak dışında başka birşey ile oynuyor muyuz Tree Tesellation Water Physics
Grass Level of Detail
Bu başlıklar altındaki ayarlar not defterinde mi veya oyundan mı değişyor.
Oyunda değişiyorsa bulanıklıkla bir alakası var mı?
Çünkü 2) Daha Net Görüntü Kalitesi Adında bir başlık var benim sadece bu başlığın altındakileri uygulamam yeterli mi?
Ayrıca Daha altta modlar var örneğin Gun Tricks veya Gun Metal Rework Bunlar silah görünümünü ve çekme şekillerini dğeiştiriyor. Bunlarla bulanıklığın bir alakası yok sanırım
Bir başka anlamadığım yer : 4K Story and Side Charachters:
Arthur ve görevlerde gördüğümüz tüm NPC'leri 4K'ya yükseltir.
Bu 4K yapmam bulanıklığı giderir mi? Onları anlayamadığım için ayarlara hiç ellemedim
Sistem özellikleri derken monitörün mü çünkü sistem özelliklerini yukarıda paylaştım.. Çözünürlük ölçeği dediğiniz yerde Çözünürlük : 1920x1080 yazan yer mi?
TAA:
Bu ayar kapalı olduğunda oyundaki görüntü bariz şekilde bozuk oluyor. Ancak açtığımızda ise aşağıdaki görselde olduğu gibi bulanıklık seviyeside artmış oluyor. Özellikle ağaç ve bitkilerde bu sorun apaçık belli oluyor.
Normal şartlarda TAA ve diğer birçok kenar yumuşatma ayarı belli miktar bulanıklaştırma kullanır. Bu belli bir yoğunluğa kadar göze batmaz. Ancak RDR2'de bu yoğunluk fazlasıyla göze batıyor.
TAA Keskinliği: Oyun ayarlarından keskinliği 0'a indirip 27 kez yükseltin. Bu size en ortalama keskinlik-bulanıklık ayarını verecek.
Onu yaptım 27 de Üstte MSAA ve FXAA nın üstünde TAA var o kapalımı olcak açıkmı ortamı kapalıykende açıkkende orta konumundaykende alttaki barı 27 ye çekebiliyorum.