RDR 2 çöküyor ve hata veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Asondra

Hectopat
Daha fazla  
RAM
RAM: G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5-6400MHz CL32
Ekran kartı
ASUS ROG STRIX NVIDIA GeForce RTX 4090
Anakart
MSI PRO X670-P WiFi
İşlemci
AMD Ryzen 9 7950X3D
Red Dead Redemption 2'de düzenli olmayan aralıklarla oyun çökmeleri yaşıyorum. Oyun başlangıçta sorunsuz çalışıyor, ancak belirli bir süre sonra herhangi bir uyarı vermeden aniden kapanıyor.

oyun ayarları ve ortam:
  • Grafik kalitesi: Ultra.
  • DLSS: Aktif durumda.
  • Platform: Steam.
detaylı hata raporu:
Uygulama bilgileri:
  • Hatalı uygulama: RDR2.exe
  • Uygulama sürümü: 1.0.1491.50
  • Zaman damgası: 0x65eec92e.
  • Uygulama yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\Red Dead redemption 2\RDR2.exe

Hata detayları:
  • Hata modülü: ntdll.dll
  • Modül sürümü: 10.0.26100.2454
  • Özel durum kodu: 0xc0000374.
  • Hata uzaklığı: 0x00000000000881f5.
  • İşlem kimliği: 0x21FC.

Sistem bilgileri:
  • Başlangıç zamanı: 0x1DB62A5C64D9ECE.
  • Rapor kimliği: 3BD9270D-7B4b-46E4-A54F-63abDC639E03

Bu sorunun çözümü için çeşitli yöntemler denedim ancak başarılı olamadım. Teknik destek ve çözüm önerilerine ihtiyaç duyuyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Sorunu çöztüm, BIOS sürümü ile alakalıymış. En son sürüme güncelledim ve çökme durumu olmadı.

Son düzenleme:
Merhaba. Bende oyunu geçtiğimiz cuma günü satın almıştım. Her yarım saat 45 dakikada bir oyundan masaüstüne hata vermeden atma sorununu yaşıyordum. Tam 7 saat boyunca bu hatanın çözüm yollarını deneyerek vakit harcadım ve en son garanti olması için format atma yoluna gittim. Çökmeler nispeten azaldı 2-3 saatte bir olmaya başlamıştı fakat bir görevde arkadaşımızı hapisten kurtarıp kaçarken yolun ortasında öylece sabit bir şekilde kalıyor ve oyun bu sefer tamamen kilitleniyor ama hata verip atmıyor hiçbir şekilde. Bu hata kodu gibi vs bir şeyler yazmışsınız bana yardımcı olabilme şansınız var mıdır? Ben bu hata kodlarına nasıl ulaşabilirim?

Merhaba. Bende oyunu geçtiğimiz cuma günü satın almıştım. Her yarım saat 45 dakikada bir oyundan masaüstüne hata vermeden atma sorununu yaşıyordum. Tam 7 saat boyunca bu hatanın çözüm yollarını deneyerek vakit harcadım ve en son garanti olması için format atma yoluna gittim. Çökmeler nispeten azaldı 2-3 saatte bir olmaya başlamıştı fakat bir görevde arkadaşımızı hapisten kurtarıp kaçarken yolun ortasında öylece sabit bir şekilde kalıyor ve oyun bu sefer tamamen kilitleniyor ama hata verip atmıyor hiçbir şekilde. Bu hata kodu gibi vs bir şeyler yazmışsınız bana yardımcı olabilme şansınız var mıdır? Ben bu hata kodlarına nasıl ulaşabilirim?

Ekran kartını besleyecek PSU'nuz var mı? Bende de görev yaparken çöküyordu, PSU'yu değiştirince düzeldi. Bana sisteminizi ve Olay Görüntüleyicisi'nden hata kodlarını atabilir misiniz? Şuradan bulabilirsiniz: Özel Görünümler > Yönetim Olayları

Sistemim,
Ryzen 5700X.
RTX 3060 Ti.
X470 MSI Gaming Carbon AC.
750+80 Gold Corsair PSU.

Bu oyun harici bir sıkıntı yaşamıyorum. Olay görüntüleyicisinde oynadığım sürelerde hata kodu vermemiş. Zaten oyun hiç hata vermeden direk masaüstüne atıyor. Hiçbir uyarı ya da hata kodu görünmüyor. Format sonrası oyunun crash süreleri epey uzadı şu anda en azından görevleri yapabiliyorum ama bazen yerli yersiz direk masaüstüne hata vermeden atıyor. Emin olmak adına yeni oyunlar yükledim bakalım neler olacak.

Hatalı uygulama adı: RDR2.exe, sürüm: 1.0.1491.50, zaman damgası: 0x65eec92e
Hatalı modül adı: RDR2.exe, sürüm: 1.0.1491.50, zaman damgası: 0x65eec92e
Özel durum kodu: 0xc0000005
Hata uzaklığı: 0x0000000000577895
Hatalı işlem kimliği: 0x2A3C
Hatalı uygulama başlangıç zamanı: 0x1DB7318FB4CCB10
Faulting uygulama yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\Red Dead Redemption 2\RDR2.exe
Faulting modül yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\Red Dead Redemption 2\RDR2.exe
Report Kimliği: 319f7d70-75d4-4eb4-ac4a-f2ed100c7277
Faulting paketi tam adı:
Faulting paket göreli uygulama kimliği:
Olay kimliği 1000

Böyle bir hata aldım az önce.

Son düzenleme:
Sistemim,
Ryzen 5700X.
RTX 3060 Ti.
X470 MSI Gaming Carbon AC.
750+80 Gold Corsair PSU.

Bu oyun harici bir sıkıntı yaşamıyorum. Olay görüntüleyicisinde oynadığım sürelerde hata kodu vermemiş. Zaten oyun hiç hata vermeden direk masaüstüne atıyor. Hiçbir uyarı ya da hata kodu görünmüyor. Format sonrası oyunun crash süreleri epey uzadı şu anda en azından görevleri yapabiliyorum ama bazen yerli yersiz direk masaüstüne hata vermeden atıyor. Emin olmak adına yeni oyunlar yükledim bakalım neler olacak.

Hatalı uygulama adı: RDR2.exe, sürüm: 1.0.1491.50, zaman damgası: 0x65eec92e
Hatalı modül adı: RDR2.exe, sürüm: 1.0.1491.50, zaman damgası: 0x65eec92e
Özel durum kodu: 0xc0000005
Hata uzaklığı: 0x0000000000577895
Hatalı işlem kimliği: 0x2A3C
Hatalı uygulama başlangıç zamanı: 0x1DB7318FB4CCB10
Faulting uygulama yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\Red Dead Redemption 2\RDR2.exe
Faulting modül yolu: D:\SteamLibrary\steamapps\common\Red Dead Redemption 2\RDR2.exe
Report Kimliği: 319f7d70-75d4-4eb4-ac4a-f2ed100c7277
Faulting paketi tam adı:
Faulting paket göreli uygulama kimliği:
Olay kimliği 1000

Böyle bir hata aldım az önce.

GTA V'nin çevrimiçi modunda (public session) ofis binasına giriş yaparken aralıklı olarak bu hata ile karşılaşıyorum. Hatanın tam sebebini tespit edemedim ve çözüm bulamadım. Sizin karşılaştığınız sorunla benzer özellikler gösteriyor. Son çare olarak Rockstar Support'a başvurmanızı öneririm, ancak benim durumumda onlar da sorunu çözemedi.

GTA V'nin çevrimiçi modunda (public session) ofis binasına giriş yaparken aralıklı olarak bu hata ile karşılaşıyorum. Hatanın tam sebebini tespit edemedim ve çözüm bulamadım. Sizin karşılaştığınız sorunla benzer özellikler gösteriyor. Son çare olarak Rockstar Support'a başvurmanızı öneririm, ancak benim durumumda onlar da sorunu çözemedi.

Çok garip bir hata. Hatayı aldıktan sonra oyunu DX12'den Vulkan'a çevirdim. Rockstar Launcher'ı yönetici olarak çalıştırdım, V-Sync ve triple Buffering'i kapattım saat 16:00'dan beridir oyun hiç çökmedi. Daha önce de böyle uzun süreler sıkıntı olmamıştı ama ertesi gün tekrardan attı masaüstüne. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Millet almış oynuyor hiçbir sıkıntı yok ama bazı insanlarda bu veya benzeri sorunları olan azınlık bir grup var. Hayatım boyunca, hiçbir oyunda sıkıntı yaşamamıştım. İlk defa bir oyunda ciddi ciddi mesai harcıyorum. Bir şekilde oynuyorum sorun yok ama içimde o crash atacak hissi bir türlü geçmiyor ve oyun zevkimi baltalıyor. Eminim şu oyunu korsan olarak oynasam hiçbir sorun yaşamadan oynar bitiririm ama insanların emeğine haksızlık etmek istemiyorum. Üstelik bu oyun benim PS5'imde de mevcut. Sırf aim almak hoşuma gitmiyor konsolda diye PC'e aldım. Pişman oldum buna vereceğim para ile daha iyi oyunlar alabilirdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı