RDR 2 DX12 vs Vulkan

İşletim sistemi
Windows 11

Schwagos

Centipat
Ekran kartı
RX 7700 XT
Arkadaşlar ben oyunu normalde Vulkan'da oynuyordum ama VRAM kullanımı çok fazlaydı. DX12 geçince de drop girip duruyor anlamadığım bir şekilde. Ne yapmalıyım? Hangisi daha performanslı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben oyunu normalde Vulkan'da oynuyordum ama VRAM kullanımı çok fazlaydı. DX12 geçince de drop girip duruyor anlamadığım bir şekilde. Ne yapmalıyım? Hangisi daha performanslı?
Vulkan, AMD'nın bir API'si olduğu için doğal olarak AMD GPU'larında daha performanslıdır. Tabi bazı modellerinde hiç fark olmuyor gibi ama Vulkan daha uygundur çoğunlukla.

Hocam bir ara bütün VRAM'i kullanıyordu hatta aşıyordu 200 MB. VRAM 12 GB 12250 kullanıyordu resmen. Hataydı sanırım o.
Ayarlardan bazı ayarlardandır belki. Oyun ayarlarıyla oynayın biraz, ben bilmiyorum ama @He stole my money hocam yardım edebilir.
Bana kalırsa bir şey olmaz o kadar kullanımdan. Sonuçta performans sorunu da ortaya çıkmıyor.

Hocam bir ara bütün VRAM'i kullanıyordu hatta aşıyordu 200 MB. VRAM 12 GB 12250 kullanıyordu resmen. Hataydı sanırım o AMD programından bakmıştım.
Testlere baktığım zaman normalde 2K-4K gibi çözünürlüklerde bile 10GB civarını aşmıyorsa. Tabi bu durum Benchmark sahnesinde mevcut değil, onda dediğiniz gibi bir kullanım oluşuyor.
VRAM taşması kaynaklı drop veya kasma yoksa çok bir önemi yok doğrusu.

Ayrıca hocamın dediği gibi MSI Afterburner kullanın. AMD'nın kendi istatistik tablosu çok sağlıklı göstermediği oluyor. Özellikle GPU kullanım rakamı olarak.

Testlere baktığım zaman normalde 2K-4K gibi çözünürlüklerde bile 10GB civarını aşmıyorsa. Tabii bu durum benchmark sahnesinde mevcut değil, onda dediğiniz gibi bir kullanım oluşuyor.
VRAM taşması kaynaklı drop veya kasma yoksa çok bir önemi yok doğrusu.

Ayrıca hocamın dediği gibi MSI Afterburner kullanın. AMD'nın kendi istatistik tablosu çok sağlıklı göstermediği oluyor. Özellikle GPU kullanım rakamı olarak.

Teşekkürler hocam oyun insin bir bakacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı