RDR 2 fiyatını hak ediyor mu?

Kesinlikle değer. Aynı şüphelerle oyunu satın aldım. Oyunun sadece hikayesi yan görevlere girmesen bile ( ki giriyorsun o kadar canlı ve yaşayan bir hayat var ki yan görevler her şeyin olabiliyor.) minimum 40-50 saat oynama süren garanti. Yan görevleriydi biraz şehirde zaman geçirdin vs. 90-100 saati zaten story modu ile geçireceksin. Eğer online kısmına gelirsek ben çok çeşitli bulmasam da oynaması eğlenceli olmuş. Orada da yine yapabileceğin görevler çeşitli etkinlikler var hele ki arkadaşın varsa tadından yenmez. Kısacası bu oyuna ayırabilecek 300 türk liran var ise kuruşu kuruşuna değecek nadir oyunlardan biri rdr2.

Oyunu ön sipariş döneminde alanlardan biriyim. Kendi sistemimde Custom ayarları sağlayarak bu zamana kadar sorunsuz şekilde ilk aktif olduğu zamandan beri oynuyorum.

Story bazında konuşacak olursak; eğer vahşi batı temasını seviyorsan seni içine çekmemesine imkan yok. Oyundaki ayrıntı mekanizması çok başka bir seviye. Uzun süredir beklenen şeyi Rockstar yapmış. Gerçi Story diyorum ama oyunda o kadar çok ayrıntı var ki hikayeyi bir kenara bırakıp oyundaki dünyayı keşfediyorsun çünkü dolu bir içerik sunmuşlar.

Online kısmına ise daha yeni yeni girdim. Bu kısımda da belirli bir hikaye var. Online için direk boşlukta bırakılmamış olması cidden hoş. Story'e oranlı daha keskin sınırları var. Dikkat etmen gereken şeyleri unutmaman gerekiyor. Aktif oyuncularla etkileşim kurabilmek güzel.

Spoiler vermek istemedim. Birazcıkta kişinin tatması gerektiğine inanan birisiyim. Mevcut bir optimizasyon sorunu var, daha iyiye gidecektir ama bu gerçeği bir tarafa atamayız. Bunun haricinde oyun ödenen miktarı fazlasıyla karşılıyor. Güzel hikaye, açık dünya, Online içerik, ayrıntıların bol oluşuyla beraber gerçekçi bir oyun arıyorsanız sizi sevindirecektir.

Peki hangi edition'ı almamı öneriyorsunuz hocam?

Peki hangi edition'ı almamı öneriyorsunuz hocam?
Dostum standart ile diğer editionlar arasında online dışında pek bir fark yok. Dersen ki online'da bounty hounting görevleri baştan hazır olsun belli başlı ekstra şeyler gelsin daha yüksek sürümleri düşünebilirsin ancak benim gibi hikaye bazlı oyunseverler gibiysen standart sürümden şaşmamanı tavsiye ederim.

PC demi oynuyorsun PES'i?

Bence etmiyor, 85 saat oynadım ama verdiğim 200 liraya acıdığımı söyleyebilirim. Eğer çok baba bir ekran kartın yoksa grafikler rezalet çünkü MSAA veya resolution scale kullanma zorunluluğu var eğer net bir görüntü istiyorsan. Eğer kartın iyi değilse mecbur tırtıklardan kurtulmak için TAA açarak PS4 kalitesinde oyunu oynuyorsun. Sadece bu durumun olması bile oyunun bütün olumlu taraflarını siliyor gözümde. Hikaye öyle ahım şahım değil bence abartılmış bir oyun. Onun dışında teknik anlamda bütün oyunları geride bıraktığını düşünüyorum, mesela RDR'den sonra Witcher'in oynanışı çocuk oyunu gibi geldi bana.

Oyun kötü değil ama dünyanın en iyi oyunu denilecek kadar da iyi değil tavsiyem 3-5 ay sonra %50 indirime girdiğinde almandır.

Son düzenleme:
Öncelikle düşüncelerini benimle paylaştığın için teşekkür ediyorum. Normalde ben bir oyun'a asla 300 tl para vermem. Ama Rdr2'yi ps4'e ilk çıktığı zamandan beridir beklediğim için bu parayı hak ettiğini düşünüyorum. Sistemim çok kötü değil. Ayrıca 3-5 ay sonra indirime gireceğini sanmıyorum.

Niye girmesin oyun yeni değil ki 1 senelik oyun. Daha 1 ay oldu PC'ye çıkalı indirime girdi bile. Sistemin çok iyi değilse almanı önermiyorum. Grafikler gerçekten rezalet oluyor TAA açtığın zaman. Sistemin iyiyse MSAA ile falan kurtarırsın grafikler kötüleşmez.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…