RDR 2 neden bu kadar fazla VRAM kullanıyor?

Başlıkta belirttiğim gibi. Ekran kartı olarak 7900 XTX kullanıyorum. 24 GB VRAM'i var kartın. Oyun 4K çözünürlükte bütün ayarlar(Vulkan) en yüksekte. Ancak oyun aşırı derecede fazla VRAM kullanıyor. Yani en son baktığımda 21 GB falandı. Oyunda herhangi bir kasma takılma yok ama. Bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim gibi. Ekran kartı olarak 7900 XTX kullanıyorum. 24 GB VRAM'i var kartın. Oyun 4K çözünürlükte bütün ayarlar(Vulkan) en yüksekte. Ancak oyun aşırı derecede fazla VRAM kullanıyor. Yani en son baktığımda 21 GB falandı. Oyunda herhangi bir kasma takılma yok ama. Bunun sebebi nedir?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda o kadar kullanmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda o kadar kullanmıyor.

İşte burada da yavaş yavaş yükseliyor. İlk başka 7-8 ile başlıyor sonra videoda sonlara doğru 13'ü geçiyor. Bende de oynadıkça yükseliyor en son 21'i gördüm demin.

AMD'nin kötü VRAM optimizasyonu desek? Özellikle yüksek çözünürlükte tüketim farkı NVIDIA kartlara kıyasla iyice saçma hale gelebiliyor. Performansa etkisi var desen o da görünmüyor. Benim de ara ara karşılaştığım bir olaydı VRAM leak olayları.

Diğerlerinde normal. Bir anormallik göremedim.

Sürücüyü kaldırıp geri kur derim, VRAM leak olabilir. Ya da oyun dosyalarını bir onar, şöyle ki benim 1080P'de eski bir oyunda 8 GB VRAM'i komple sömürüp üzerine fazlasını bulamadığından shutter başlatmışlığı bile oldu.

Sonra bir şekilde onu çözmüştüm 5 GB VRAM'i bile geçmemeye başlamıştı aynı oyun ve ayarlarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı