RDR 2 neden bu kadar fazla VRAM kullanıyor?

Yüksek VRAM kullanımının sebebi oyunun texture'ları hazırda bekletmek için belleğe atmasından kaynaklanabilir. 3090 ile Assetto Corsa'da 18 GB VRAM kullanımı görüyorum. 3A oyunlarda da durum pek farklı değil. Ki materyal sayısı arttığında VRAM kullanımının artması iyi bir kanıt olarak gösterilebilir.
 
Oyunun başında olmasına rağmen kullanılan VRAM değeri bu


Ban atılması lazım lazım da boş konuşana lazım ya.
Dediğimde bir yanlış yokki.Rdr2 9Gb kullanıyor burdada.Maksimum 10 u görüyor.Sakın Ram ile karıştırdım demeyin çok gülerim.
 
RDR 2'ye haksızlık yapmayalım. 4K'da yüksek VRAM kullanması normal ama bu şaheser oyun 2K da bile 8 GB üzerine çıkmıyor. Günümüzde çıkan Hogwarts gibi her bakımdan RDR 2'nin 10/1'i bile etmeyecek oyunlar bile 1080p'de 8 GB üzeri VRAM kullanmaya başladı. Asıl bu yeni çıkan oyunlarda problem var. Grafik desen vasat ama FHD'de 9 GB VRAM kullanıyorlar, rezalet cidden. Nvidia yüzünden hep.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı