Hayır yani ilk defa test yaptım Memtest orada hata çıktı XMP kapalı yarın test edeceğim ama önceden RAM garantiye gidip geldiği için orada sorun yok demişlerdi.
Onun sebebi XMP dolayısıyla olabilir zira firmalar XMP kapalı şekilde sorun çıkarmayan RAM'leri sorunsuz olarak nitelendiriyorlar ama bu sadece ondan da olmayabilir. Anakart slotlarında arıza varsa da olabilir. Test edip sonuçları söylemen gerekiyor.
Başlıkta da gördüğünüz gibi çoğu oyunda giriyorum 30-40 dk sonra ya atıyor ya da mavi ekran veriyor. Her zaman olmuyor ama sıklıkla tekrar ediyor. En son RDR 2'de 30 dk oynadıktan sonra mavi ekran yedim. Minidump dosyasını gönderiyorum. Sistemim RTX 3060, Ryzen 5 5500, 16 GB RAM. RAM'lerden şüpheleniyorum ama garantiye gidip gelmişti sıkıntı yok dediler. 050124-10171-01.dmp
XMP kapalı şekilde kullanırsan problem kalmaz. Tabii yine de RAM'lerden tam verimi almak istiyorum dersen de RAM kısmına bir konu açıp OC konusunda yardım alabilirsin.