RDR 2 photorealistic ReShade için ayar tavsiyesi

wiaus

Centipat
Daha fazla  
Merhaba sorum başlıktaki gibi. RDR2 için photorealıstıc ReShade ayarları lazım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nexus Mods uzerinden bulabilirsiniz.

Kendimde kullanıyorum. Bayağı iyi, görsel şölen yapıyor resmen. Ne fazla abartılı, ne fazla düz tam tadında sinematik.

Tamamdır sağ olun.

Nasıl kurdunuz acaba?

Tamamdır sağ olun.

Nasıl kurdunuz acaba?
Kanka şimdi ReShade kurmak istiyorsan ilk yapman gereken şey setup dosyasını indirmek link: Home. İndirdikten sonra çalıştırıyorsun, açılınca zaten bilgisayarında yüklü olan oyunların .exe dosyalarını gösteriyor. Oradan Red Dead Redemption 2’nin kurulu olduğu klasörü bulup rdr2.exe dosyasını seçiyorsun.

Sonra sana bir ekran geliyor, hangi grafik API’yi kullanacağını soruyor. Burada DirectX 10/11/12 olanı seçiyorsun. Devam ettikten sonra bir ekran daha çıkıyor, orada “Browse” (Gözat) kısmına tıklayıp daha önce indirdiğin efekt dosyasını (mesela shader paketi falan) seçiyorsun. Onu da gösterdikten sonra kurulum başlıyor ve bir iki saniyede bitiyor. Oyun açıldığında sol üst köşede ReShade menüsü çıkarsa her şey doğru olmuş demektir.

Şimdi bak önemli bir şey var ReShade’in setup dosyasını sakın silme. Çünkü bazen mod çalışmazsa ya da kaldırmak istersen tekrar lazım oluyor. Yani kenarda dursun.

Eğer gün gelir ben bu modu kaldıracağım dersen, yine o setup dosyasını açıyorsun, yine rdr2.exe’yi seçiyorsun ve bu sefer sana Uninstall veya Remove gibi bir seçenek sunuyor. Ona tıklayıp kaldırıyorsun, olay bitiyor.

Yok ben elle sileceğim dersen de oyunun kurulu olduğu klasöre girip dxgi.dll veya d3d11.dll dosyasını, reshade-shaders klasörünü ve ReShade.ini gibi dosyaları silmen yeterli. Bu şekilde temizlenmiş olur.

Yani kurması da kaldırması da çok zor değil kanka. Takıldığın bir yer olursa yazarsın yine.

Eğer oyunda vulkan kullanıyorsak directx yerine vulkan mı seçeceğiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…