RDR 2 TR yama güvenilir mi?

RDR2 TR yamalarının tamamının içinde bir enjektör olduğundan dolayı ve bellekte başka bir programa(*RDR2 ye) modifikasyon yaptığından dolayı bazı antivirüsler tarafından virüs olarak algılanması normal FAKAT, bu durum yamanın güvenilir olduğu anlamı taşımıyor.

Kullanılan RDR2 TR yamaların içerinde olan bu dosya(rdr2 string translator = *Türkçe yamayı oyuna sokan dosya), alternatifsiz olduğundan dolayı mecbur kullanıyoruz. Kaynak kodunu görmeden veya assembly kodu track edilmeden, ne yaptığı bilinemeyeceği için güvenilirdir denemez. Size kimse bunun garantisini veremez.

İngilizcede bu durumu oluşturan antivirüsler için false positive(~yanlış alarm) terimi kullanılır. Ben bu durumun bir false positive alarm olduğunu düşündüm, siz gerçek bir virüs olduğunu düşünebilirsiniz, tercih size kalmış.

Belki gerçekten virüs içeriyor, oturup bunu track edecek biri çıkmadığı sürece kimse bilemez.

Bazı yamalar, siz kuruncaya kadar virüssüz algılanabilir, paketten çıkan dosyaları vt üzerinde taradığınızda, ilgili dosyaların bazı antivirüsler tarafından virüs olarak algılandığını görürsünüz.

Son düzenleme:
RDR2 TR yamalarının tamamının içinde bir enjektör olduğundan dolayı ve bellekte başka bir programa(*rdr2 ye) modifikasyon yaptığından dolayı bazı antivirüsler tarafından virüs olarak algılanması normal fakat, bu durum yamanın güvenilir olduğu anlamı taşımıyor.

Kullanılan RDR2 TR yamaların içerinde olan bu dosya(RDR2 string translator = *türkçe yamayı oyuna sokan dosya), alternatifsiz olduğundan dolayı mecbur kullanıyoruz. Kaynak kodunu görmeden veya Assembly kodu track edilmeden, ne yaptığı bilinemeyeceği için güvenilirdir denemez. Size kimse bunun garantisini veremez.

İngilizcede bu durumu oluşturan antivirüsler için false positive(~yanlış alarm) terimi kullanılır. Ben bu durumun bir false positive alarm olduğunu düşündüm, siz gerçek bir virüs olduğunu düşünebilirsiniz, tercih size kalmış.

Belki gerçekten virüs içeriyor, oturup bunu track edecek biri çıkmadığı sürece kimse bilemez.

Bazı yamalar, siz kuruncaya kadar virüssüz algılanabilir, paketten çıkan dosyaları vt üzerinde taradığınızda, ilgili dosyaların bazı antivirüsler tarafından virüs olarak algılandığını görürsünüz.

Hocam emin misiniz yoksa ben mi paranoyak oldum. Setup falan da açmıyoruz yani bilemedim.

@Attacksaw Hocam siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Hocam emin misiniz yoksa ben mi paranoyak oldum. Setup falan da açmıyoruz yani bilemedim.

Emin değilim, kendi kanaatim, bu dosyanın ve varyantının bir false positive olduğu yönünde.

Diğer yandan, şu dosyanın ve bu dosyanın virüs içerip içermediği bilmiyorum.Çünkü bunları kullanmıyorum.

Bu tarz üçüncü parti eklentiler her zaman risk barındırır, güvenip güvenmemek size kalmış.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı