RDR 2'de hangi ayarlar yapılmalı?

İşletim sistemi
Windows 11

swxlvr

Hectopat
RAM
16
Ekran kartı
4060 Mobil
İşlemci
Ryzen 7 7735HS
İyi Sosyaller, Red Dead Redemption 2 için kurmam gereken grafik modu gibi bir şey var mıdır? DLSS 3 güncellemesi yapılabiliyormuş sanırım bunu yapmam gerekli midir? Vulkan yerine DirectX kullanmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.

Oyun içindeki grafik ayarlarım bu videodaki gibidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- RDR 2'de az çok grafik modları var bunlar kendi zevkine kalmış tabii ki. VRAM tüketen modlar bazıları. Eğer VRAM kapasiten yetersiz ise oyunda takılmalar yaşarsın. (Bazı modların aktif olması için Vulkan sürümü şart)

2- Oyunda FPS yetmeyip DLSS açmak istiyorsan güncelleme yapabilirsin. Yok bu FPS bana yeter diyorsan gerek de yok.

3- Oyunu Vulkan'dan DirectX'e çekersen grafik ayarların sıfırlanır, yeniden yapmak zorunda kalırsın. Grafik API'sini değiştirmek bazen FPS artışına sebep olabilir onu da deneyerek görmen lazım bende bir fark olmadı mesela.

Cevabınız için teşekkürler, Güncelleyeceğim DLSS ile oyunun içinde olan eski DLSS arasında görüntü kalitesi olarak diğer oyunlardaki kadar fark bulunuyor mu? Ayrıca RDR2'de DLSS pek fark yaratmıyormuş diye duydum, sizce az fark için native 1440p oynamaktan feragat edilir mi?

@swxlvr

Oyunda bulunan DLSS 2 sürümü oluyor. En son çıkan DLSS 3.8.10 olması lazım. Yani sürüm olarak bile epey bir fark var bu da DLSS 2'de olan görüntü kusurlarını ortadan kaldırabilir belki. Çok bir şey değil zaten güncel DLSS dosyasını oyunun kurulu olduğu konuma atıp değiştiriyorsun.

Dediğim gibi eğer yaptığınız ayarlar ile sizi rahatsız etmeyecek bir FPS alıyorsanız Native 2K'den dönüp DLSS açmanıza hiç gerek yok. Oyunum kasıyor vs dersen DLSS açabilirsin fark olur yine az çok. Benim düşüncem DLSS 3 açmak yerine biraz daha grafik ayarı düşürüp Native 1440P'den vazgeçmemen olur. Açıyorsan da Kalite ve Dengeli ayarlardan üstüne hiç çıkma. Mümkünse Kalite ayarında kal.

DLSS 3 çözünürlük düşürüp yeniden yüklsettiği için ister istemez oyunda keskinlik kaybı yaşatıyor. Eğer oyunda DLAA olsaydı belki vardır bilmiyorum ben AMD kullanıyorum DLAA + FG açılıp rahat rahat oynanırdı.

Anladım peki bu sürümde ghosting sorunu mevcut mudur? Resmi bir yama değil anladığım kadarıyla. Ayrıca quality ile native arasında gözle görülür farklar var mıdır? Yardımınız için teşekkür ederim.

Güncelleme: DLSS 3.8.10 indirdim native ile bir farkını göremedim cam gibi.

Son düzenleme:
@swxlvr

Hangi kalitede oynadınız? Dediğim gibi oyun DLSS 2 sürümünü kullanıyor ve en yeni sürüm ile arasında bu kadar fark olması normal hali ile.

@swxlvr

Hangi kalitede oynadınız? Dediğim gibi oyun DLSS 2 sürümünü kullanıyor ve en yeni sürüm ile arasında bu kadar fark olması normal hali ile.
DLSS'i Quality modunda kullanıyorum her zaman, oyun ayarlarım mesajda belirttiğim gibi ve Vulkan yerine DirectX 12 seçili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…