RDR 2'de kaplamalar kötü gözüküyor

Executioner

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Oyunda araştırdığım kadarıyla genel olarak bu sorun yaşanıyor optimizasyon problemi varmış ama herkes farklı bir şey öneriyor kafam karıştı.
RTX 3050 Ti 16 GB RAM laptopum var. Ekran kartı sürücüm güncel. Grafik ayarlarıyla çok uğraştım, çok kombinasyon denedim ama bendeki sorun şu ki oyunda bazı kaplamalar hiç yüklenmiyor gibi. Özellikle ağaçların/çimlerin arasında bazı otlar var bildiğiniz 144p çözünürlüğünde. Ağaç kaplamaları ve zeminde Low gibi gözüküyor ama yüksek-orta karışık ayarlarda oynuyorum. Resolution Scale'ı 1.25 yapabiliyorum yoksa FPS düşüyor ama sorunu çözmedi. DLSS ve FSR kapalı bu arada.

TAA yüksek/orta ve FXAA açıkken denedim yine değişmedi. TAA sharpening seviyesiyle oynadım ama bana mısın demiyor, bahsettiğim belirli bir takım çalı çırpı aynı şekilde gözüküyor. Ekran resmi alamadım ama kaplaması yok yani öyle diyeyim. Çözen var mı bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu (ekteki) ayarları dene, TAA Sharpening'i %50'de kullan.
Düzelmezse:
Bu modu dene.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240108_135609_YouTube.jpg
    Screenshot_20240108_135609_YouTube.jpg
    146,7 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_20240108_135717_YouTube.jpg
    Screenshot_20240108_135717_YouTube.jpg
    175,7 KB · Görüntüleme: 22
Bu (ekteki) ayarları dene, TAA Sharpening'i %50'de kullan.
Düzelmezse:
Bu modu dene.
Hocam Texture'u Ultra yapamıyorum Vram aştığı için oyun uyarı verip uygulamıyor. İnternette ultra ile yüksek arasında çok fark olduğunu yazmışlar ama benim sorunum ondan bağımsız sanırım

Hocam Texture'u Ultra yapamıyorum Vram aştığı için oyun uyarı verip uygulamıyor. İnternette ultra ile yüksek arasında çok fark olduğunu yazmışlar ama benim sorunum ondan bağımsız sanırım
Ultra ile yüksek arsında fark vardır ama yüksek ayarda kaplamaları bozacak bir kalite düşüşü olmaması gerekiyor. Dediğim ayarlarda kaplamaları yüksek bırakıp gerisini aynı şekilde yapıp deneyebilirsiniz hocam, TAA sorunlarında da olabiliyor bu sorun genelde, düzelme olmazsa modu da deneyebilirsiniz.
Bu arada, ekran görüntüsü atabilir misiniz hocam?

Ultra ile yüksek arsında fark vardır ama yüksek ayarda kaplamaları bozacak bir kalite düşüşü olmaması gerekiyor. Dediğim ayarlarda kaplamaları yüksek bırakıp gerisini aynı şekilde yapıp deneyebilirsiniz hocam, TAA sorunlarında da olabiliyor bu sorun genelde, düzelme olmazsa modu da deneyebilirsiniz.
Bu arada, ekran görüntüsü atabilir misiniz hocam?
Ekran görüntüsü 2025-04-12 223339.png Ekran görüntüsü 2025-04-12 223431.png Ekran görüntüsü 2025-04-12 223522.png

Verdiğiniz ayarları denedim ancak bir değişiklik olmadı. TAA Sharpening'deki değişiklik de işe yaramıyor. Bir tek modu denemek kaldı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı