Sürprizbozan RDR 2'de seçimlerin hikayeye etkisi var mı?

• Konuyu başlatan Ekk4
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 121
Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ekk4

Centipat
Daha fazla  
RDR 2 tren soyma sahnesinde (henüz hikayenin %5'i) trenin içinden çıkan 3-4 tane adamı öldürmek yerine yanlışlıkla trene binip kaçmalarını seçtim. Bunun hikayede nasıl bir etkisi olur?

Ciddi bir etkisi olmaz, hikayeye ası etki eden şey onur seviyen. Hikayede ne kadar kötü şey yaparsan karakterin imajı olarak o kadar kötü sonu alırsın.

Onu bilmiyorum ama bazen mesela açık dünyada yardım isteyen bir NPC'ye yardım edersen daha sonraki günlerde yakınlardaki bir kasabaya gittiğinde o adamı görüyorsun ve senin hakkında arkadaşına iyi şeyler anlatıyor. Bir de sana bir şeyler hediye falan ediyor. Bir başka örnekte ise oyunun başında ahırda öldürmek veya serbest bırakmak arasında seçim yaptığımız rakip çete üyesini serbest bırakırsak yaptığımız bir sonraki vurgunda falan onu görebiliyoruz.

Onu bilmiyorum ama bazen mesela açık dünyada yardım isteyen bir NPC'ye yardım edersen daha sonraki günlerde yakınlardaki bir kasabaya gittiğinde o adamı görüyorsun ve senin hakkında arkadaşına iyi şeyler anlatıyor. Bir de sana bir şeyler hediye falan ediyor. Bir başka örnekte ise oyunun başında ahırda öldürmek veya serbest bırakmak arasında seçim yaptığımız rakip çete üyesini serbest bırakırsak yaptığımız bir sonraki vurgunda falan onu görebiliyoruz.

Tamamdır sağ olun.

RDR 2 tren soyma sahnesinde (henüz hikayenin %5'i) trenin içinden çıkan 3-4 tane adamı öldürmek yerine yanlışlıkla trene binip kaçmalarını seçtim. Bunun hikayede nasıl bir etkisi olur?

Hiç önemi yok. Önemli olan final de yapacağınız seçim, ayrıca final görevine yaklaştığınız da iyilik yaparsanız daha iyi olur. Finale kadar nasıl takıldığınızın önemi yok yani, spoiler vermeden bu kadar oluyor. Bir de yaptığınız hareketlere göre davranışlara göre NPC'lerin tepkileri değişiyor. Mesela kirliyseniz sizinle dalga geçiyorlar falan. Hikaye kısmına bir etkisi yok.

Oyunun sonları senin onuruna göre değişiyor. Oyunda gerçekten fark yaratacak pek bi seçim yok sondada yine her şey aynı oluyor. Keşke rockstar mass effect gibi her seçiminin birden fazla sonucu olan bir oyun yapsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı