RDR 2'nin 1150 TL olması

Herkes kendi açısından düşünecek işte. Öte yandan özel fiyatlandırma konusunda Rockstar'ı da savunmayın. Çünkü özel fiyatlandırma yok ortada. Ay başı zam yapmaya üşendikleri için 1150TL hâla o oyun.
İyi ki de üşeniyorlar 😂 normalde 1150 TL pahalı işte ama artık bu sayılara bile ucuz der olduk. Millet 60 birim öderken biz 1150 ödüyoruz farka bak 😔
Ama ne yapalım yani ekonomi bu buna ucuz demek zorundayız.

Herkes kendi açısından düşünecek işte. Öte yandan özel fiyatlandırma konusunda Rockstar'ı da savunmayın. Çünkü özel fiyatlandırma yok ortada. Ay başı zam yapmaya üşendikleri için 1150TL hâla o oyun.
Dostum bence küçük düşünüyorsun. Adam yapmak istediğinde, tak diye yapar. Adamlar yurtdışından TR'den satın alımı kapatmak için vs. daha çok uğraşıyor. Önemli olan ellerinden gelen kolaylığı sağlıyor olmaları.

Hoş Epic Games bedava oyun veriyor da sizin gibi insanlara yaranamıyor. (Müşteri çekmek, satışlarını arttırmak vs. sebebi ne olursa olsun önemli değil) Biraz da taktir ve teşekkür etmeyi öğrenin.

Dostum bence küçük düşünüyorsun. Adam yapmak istediğinde, tak diye yapar. Önemli olan ellerinden gelen kolaylığı sağlıyor olmaları.
Adamın umrunda değiliz ki yapma isteği duysun. Şu an konuştuğumuz oyun RDR2. Rockstar'ı kolaylık sağlıyor vs. diye savunmayın. Elin Amerikalısı bile RDR1'i 50 dolara satıyor diye pahalı diyor, eleştiriyor. Bize gelince 900TL fiyatı savunan oluyor. Özel fiyatlandırma ve kullanıcıyı düşünmek nedir görmek istiyorsanız hemen elinizin altındaki Steam'in neler yaptığına da bakabilirsiniz.
Adamlar yurtdışından TR'den satın alımı kapatmak için vs. daha çok uğraşıyor.
Bu sizin veya benim problemim değil. Bu 3 kuruş para için yabancıya 50 TL'ye İninal kart satanın ve yurt dışındaki adamın daha ucuz diye Türkiye'den oyun almasını engelleyemeyenin problemi. Adamlar size kolaylık veya zorluk olsun diye satışa kapatmıyor. 1200TL'lik oyun bile yurt dışına göre ucuz kaldığı için yabancılar gelip buradan oyun alıyor diye kapatıyor.
Hoş Epic Games bedava oyun veriyor da sizin gibi insanlara yaranamıyor. (Müşteri çekmek, satışlarını arttırmak vs. sebebi ne olursa olsun önemli değil) Biraz da taktir ve teşekkür etmeyi öğrenin.
Bu konuda yurt dışını vs. konuşmayacağım. Bir çok yabancı ülkenin her hafta beleş oyun varmış aga diye koşturma dertleri yok. Kendi açımdan konuşursam, yıllardır oyun oynayan ve satın alan biriyim. Sahip olduğum oyunlar beleşe verilmişse banane. Bana hizmet verecek önce, sonra verir beleş oyununu. Rakip platforma kıyasla onlarca eksik özellik ile geldikten sonra beleş oyun için teşekkür edecek değilim. Hatta genel olarak kimse beleş oyun veriyor diye teşekkür etmeye ihtiyaç duymamalı. Şirket bu şirket, duygusu ve hissi olmaz. Tek amacı para kazanmak ve müşteri çekmek. Ha çok teşekkür isteniyorsa zamanında oyun almamış ve şu an alamayan gitsin teşekkür ve minnet göstersin.

Şu Epic'in beleş oyun veriyor diye çok temizmiş gibi gösterilmeye çalışılması komiğime gidiyor.

Adamın umrunda değiliz ki yapma isteği duysun. Şu an konuştuğumuz oyun RDR2. Rockstar'ı kolaylık sağlıyor vs. diye savunmayın. Elin Amerikalısı bile RDR1'i 50 dolara satıyor diye pahalı diyor, eleştiriyor. Bize gelince 900TL fiyatı savunan oluyor. Özel fiyatlandırma ve kullanıcıyı düşünmek nedir görmek istiyorsanız hemen elinizin altındaki Steam'in neler yaptığına da bakabilirsiniz.

Bu sizin veya benim problemim değil. Bu 3 kuruş para için yabancıya 50 TL'ye İninal kart satanın ve yurt dışındaki adamın daha ucuz diye Türkiye'den oyun almasını engelleyemeyenin problemi. Adamlar size kolaylık veya zorluk olsun diye satışa kapatmıyor. 1200TL'lik oyun bile yurt dışına göre ucuz kaldığı için yabancılar gelip buradan oyun alıyor diye kapatıyor.

Bu konuda yurt dışını vs. konuşmayacağım. Bir çok yabancı ülkenin her hafta beleş oyun varmış aga diye koşturma dertleri yok. Kendi açımdan konuşursam, yıllardır oyun oynayan ve satın alan biriyim. Sahip olduğum oyunlar beleşe verilmişse banane. Bana hizmet verecek önce, sonra verir beleş oyununu. Rakip platforma kıyasla onlarca eksik özellik ile geldikten sonra beleş oyun için teşekkür edecek değilim. Hatta genel olarak kimse beleş oyun veriyor diye teşekkür etmeye ihtiyaç duymamalı. Şirket bu şirket, duygusu ve hissi olmaz. Tek amacı para kazanmak ve müşteri çekmek. Ha çok teşekkür isteniyorsa zamanında oyun almamış ve şu an alamayan gitsin teşekkür ve minnet göstersin.

Şu Epic'in beleş oyun veriyor diye çok temizmiş gibi gösterilmeye çalışılması komiğime gidiyor.
Ülkendeki sorun seni ilgilendirir. Adamlar o oyunu 60 dolar'a indirimsizde satabilirdi. Senin ülkenin alım gücü düşük diye, adam üstüne titreyerek yaptığı ve çok değerli ürününü 60 TL'ye satacak değil ya.

Neyse bakış açını ve düşünlerini pek yararlı ve mantıklı bulmadığımdan tartışmaya değer görmüyorum. İyi geceler.

Son 10 yılın en iyi oyunudur RDR2. Ancak hiçbir oyun 70-80 TL'den fazla etmemeli.
540 milyon dolara yapılan bir şeyi 80 TL'den satacaklarını pek sanmıyorum. 1 Dolar = 1.30 TL olsa dediğine yüzde 100 katılırdım. Ama ben de bir yazılım geliştiriciyim. Bu işten hayatımı kazanıyorum. Yıllarca gece gündüz her boş vaktimde uğraşarak geliştirdiğim bir oyun olsa şu an ki Türkiye ekonomisinde 50-100 TL'ye satmam. Kaldı ki RDR2'den bahsediyoruz.

Burada sorgulamamız gereken firmaların fiyatı yükseltmesi değil. Paramızın neden değersiz olduğu. Daha öncede belirttiğim gibi bence Steam, Epic başta olmak üzere firmalar, alım gücü düşük olan ülkelere elinden gelen kolaylığı sağlıyorlar. Tabi bunun bir amacı korsana olan yönelimi azaltmak vs. ama yine de yapmak zorunda değiller. Bu arada tüm firmalar oyunlara online zorunluluğu getirse korsanı da kolaylıkla engellerler. Çok engellenmeyecek bir şey değil.

Ülkendeki sorun seni ilgilendirir.
En başından beri bunu ben de diyorum hocam.
Adamlar o oyunu 60 dolar'a indirimsizde satabilirdi.
Şu anda adı anılan oyunun yapımcı şirketinin yaptığı da bu zaten.
Senin ülkenin alım gücü düşük diye, adam üstüne titreyerek yaptığı ve çok değerli ürününü 60 TL'ye satacak değil ya.
Kimseden bunu bekleyen de yok zaten.
Neyse bakış açını ve düşünlerini pek yararlı ve mantıklı bulmadığımdan tartışmaya değer görmüyorum. İyi geceler.
Bana göre de sizin bakış açınız mantıklı değil, zaten tartışma eylemi bu tarz şeyler için var. Ortak bir noktada buluşma ihtimalimize karşı üslup bozmadan tartışmaya devam etmeye açığım ben.
Bu arada tüm firmalar oyunlara online zorunluluğu getirse korsanı da kolaylıkla engellerler. Çok engellenmeyecek bir şey değil.
Mesela EA ve Activision bunu yapıyor.
Daha öncede belirttiğim gibi bence Steam, Epic başta olmak üzere firmalar, alım gücü düşük olan ülkelere elinden gelen kolaylığı sağlıyorlar.
Bu konuda hemfikiriz. Fakat dediğim gibi teşekkürlük bir durum yok.
Tabi bunun bir amacı korsana olan yönelimi azaltmak vs. ama yine de yapmak zorunda değiller.
Kendinizi bu kadar düşük görmeye çalışmayın. Sizde bir müşterisiniz, sizi de kazanmak zorundalar.
540 milyon dolara yapılan bir şeyi 80 TL'den satacaklarını pek sanmıyorum. 1 Dolar = 1.30 TL olsa dediğine yüzde 100 katılırdım. Ama ben de bir yazılım geliştiriciyim. Bu işten hayatımı kazanıyorum. Yıllarca gece gündüz her boş vaktimde uğraşarak geliştirdiğim bir oyun olsa şu an ki Türkiye ekonomisinde 50-100 TL'ye satmam. Kaldı ki RDR2'den bahsediyoruz.
Oyunun bütçesi fiyatına dev etki de bulunmaz. Standart fiyatlar hep 70 dolar şu anda. 500 milyon dolarlık oyunda 70 dolar, 100 milyon dolarlık oyunda 70 dolar. İşin Türkiye tarafına girmiyorum çünkü orası çok karışık. Bunu ek bilgi olsun diye ekledim.

Yapacak bir şey yok, TL Dolar karşısında çok değer kaybetti. Önceden bayağı uzun bir süre bedava fiyattan satıldı. Bu oyunun indirimli hâlinin 98 TL'ye düştüğü de oldu. O zamanlar çok belirttik. Bakın, daha da indirim gelmez. Oyunu satın alın dedik, onlar ne yaptı? Daha da indirim bekledi ve oyun bir gecede 1150 TL oldu. Yapacak bir şey yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı