American psycho gibi düşün. Instagram Reels'lerde her yerde sigma editi yapılan patrick Bateman'ı filmi izleyince sigmalıkla yakından uzaktan alakası olmadığını anlıyoruz. RDR 2'yi tam bitirmedim ama öyle geliyor bana.
Şu an da oyunun %70'ini bitirdim ve biraz eleştiri yapabilme hakkını kendimde görüyorum açıkçası belki benim oyuna çok çok gazlı girmemden veya biraz daha hızlı oynanış sevmemden kaynaklı olarak oyun bana belli bir noktadan sonra sıkıcı gelmeye başladı. Hikaye gereksiz uzatılmış gibi hissediyorum oyunun başından beri son vurgunu yapmaya çalışıyoruz ama bir türlü beceremiyoruz. Sürekli başka adamların işine karışıyoruz ben hikayeyi biraz sıkıcı buldum fakat karakterler gerçekten güzel yazılmış açık dünya desen mükemmel hiç hızlı seyahat yapmadım desem yeridir. Vuruş hissiyatı da gayet güzeldi ama dediğim gibi hikaye bence gereksiz uzatılmış gibi ve şunu da öğrendim hiçbir oyuna çok gazlanıp girmemek lazım bu oyun RDR olsa bile.
Hikayenin sonunda end title ekranında yarım saat akan yazılara bakarken gözlerin dolu dolu, "ne tecrübeydi be!" dedikten sonra tekrar konuşalım bu soru üzerine.
Şaka bir yana oyun geçtiğini döneme ve kullanılan silahlara göre bilerek hantal yapılmış. Tekrar başlamak istediğimde başlangıçta vazgeçip istemeyerek kapatıp silmek zorunda kaldım.
Onun haricinde hikayesi ortalama, karakterler ve çevre detayı çok iyi.
Ne abartılması abi 400 saat oynadım, mükemmel oyun, hayatım boyunca başka oyun oynayamayacağım, nihai oyun, ne demek abartılmış evet abartılmış bir oyun
Bir de Arthur'u sürekli sakallı oynamış biri olarak editlerde tüysüz Arthur'u görünce tuhaf hissediyorum sanki ben 45'lik dede Arthur'u oynamışım da millet 20'lik halini oynamış gibi.
Şimdi dostum bence oyun dünyanın en iyi oyunu bunu başta söyleyeyim. 120 saatte bitirdim hikayeyi ancak öyle çok büyük bir beklenti ile girmemiştim oyuna. Zaten iyi bir oyun deyip oynamıştım.
Ancak mesel GoW 2018'e öyle bir beklenti ile girdim ki çünkü o kadar övülen bir oyun ki görmüşsündür zaten. Övmeyen kimse yok resmen bende aşırı büyük bir beklenti ile girdim ve sıkılarak oynadım oyunu. Sonunda ise hiç tatmin olmadım. Oyunun sadece ilk 2 saati zevkliydi.
Şimdi dostum bence oyun dünyanın en iyi oyunu bunu başta söyleyeyim. 120 saatte bitirdim hikayeyi ancak öyle çok büyük bir beklenti ile görmemiştim oyuna. Zaten iyi bir oyun deyip oynamıştım.
Ancak mesel GoW 2018'e öyle bir beklenti ile girdim ki çünkü o kadar övülen bir oyun ki görmüşsündür zaten. Övmeyen kimse yok resmen bende aşırı büyük bir beklenti ile girdim ve sıkılarak oynadım oyunu. Sonunda ise hiç tatmin olmadım. Oyunun sadece ilk 2 saati zevkliydi.
Sanırım öyle Stardew Valley'e bile hiç beklentisiz girdiğim için müthiş zevk alarak oynamıştım ama insanlar çok konuşunca insanda ister istemez beklenti oluşuyor.
Şimdi dostum bence oyun dünyanın en iyi oyunu bunu başta söyleyeyim. 120 saatte bitirdim hikayeyi ancak öyle çok büyük bir beklenti ile girmemiştim oyuna. Zaten iyi bir oyun deyip oynamıştım.
GoW 2018 bence bu başlıkla uyumlu olabilirdi. Bence aşırı abartılmış bir oyun. Bazı oyunlar kıymet görmez hak ettiği seviyeye çıkartılmazken örneğin son dönemde çıkan dünyanın en iyi RPG'si olan Baldur's Gate 3 gibi,bazı oyunların da arşa göğe çıkartılması çok saçma.
Ben 1 kere yükledim 1 saat oynayıp sildim, hadi dedim bir şans daha vereyim indirdim 3 saat kendimi zorladım yine sildim bir daha da yüklemem zevk meselesi herkesin zevki başka God of War veya GTA 5'in hikayesinin verdiği tadın 10 da birini almadım.
GoW hikaye olarak en iyi oyunlardan biri ama iki adımda bir karşımıza oyun başından beri çıkan düşmanların çıkması ve hep aynı animasyonları görmemiz nedeniyle görevlerde ilerlemek bir süre sonra sinir bozucu olmaya başlıyor. Ragnarok'ta hikayeye bağlıyorlar bu durumu ama bilemedim. En azından külliyatı okumak zevkliydi, canavarların gelişimlerini, zayıf noktalarını (her ne kadar dinlemeyip bodoslama dalsam da ) vs. çok güzel yazmışlar.