Sürprizbozan RDR2 hikayesi ilerlemiyor

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Searchingfor

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 15 saati doldurdum oyunda ve %30 ilerlemiş durumdayım. Görevleri yapıyorum ama görevlerin hiçbiri ana görev gibi hissettirmiyor. Van Der Linde çetesinin hikayesini anlatan en son şey karlı dağdan inmekti. Mesela en son John Marston'la bir treni soyduk ama sanki yan görev. Acaba ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum yoksa oyun çete içi hiyerarşiyi vs öğrenmem için mi ağırdan alıyor?

İlk iki chapter sonrası hafif bayıyor derken 3. Chapterda oyun açılmıştı daha çok içine çekti. Oyun ağır ilerliyor fakat yaptığınız şeyler de akılda kalıcı. Sabredip oynamaya devam edin hocam.

Yaptığınız görevler haritada sarı renkliyse onlar ana görev. Belki her ne kadar öyle hissettirmese de, fark etmeden ana hikayeden yardırmış olabilirsiniz.
Beyaz renkli olanlar yan görev. Ana hikayeden (bence) çok geri kalır bi' yanları olmadığı için olabildiğince, denk geldikçe yapmaya çalışın derim. Ama yine de siz bilirsiniz tabii.

Hikayenin ilerleyişi konusunda sonuçta bi' çetedesiniz, çok düzenli ya da tutarlı bi' yaşantı sayılmaz. Bölüm bölüm farklı şeyler, farklı dertlerle uğraşıyorsunuz, illa bi' şekilde bir yerlere bağlanıyor.

Günümüzdeki neredeyse her oyunda oyun başı az ya da çok sıkıyor maalesef. Uzun bir hikaye anlatılacaksa sanırsam bunu herkes anlasın diye ağırdan alıyorlar. RDR2'de aynı şekilde böyle. İlk 15-20 saati biraz sıkıyor sonra çok güzel oluyor ama. Zaten Rockstar herkese hitap etmek için elinden geldiğince size ayrıntılı ayrıntılı ne yapıp ne edeceğinizi anlatıyor oyunlarında. Dediğiniz gibi oyunun başları çok ağır.

Şimdi 3. Chapter'a geçtim hocam gerçekten de açılıyor gibi oyun.

Görev olarak gösterilen her şeyi yapıyorum hocam. Sadece şehirdeki dükkanları falan çok incelemedim ve at bulmakla uğraşmadım. Ahırdaki 150 dolarlık olanı aldım direkt. Bu arada 1600 dolarım var nereye harcayabilirim acaba?

Tamamdır hocam tam gaz devam ediyorum oynamaya .

Bu oyunu oynamaya karar verdiğiniz an diğer oyunların oynanışını bir kenara bırakmanız gerekiyor. Ben çoğu yan görevi ve rastgele gezinirken karşılaştığım karakterlerin bile verdiği çoğu şeyi yaptım ve keyfi böyle çıktı. Evet oyunun kimi bölümleri ve zamanları aşırı yavaş olsa da oyunda ilerledikçe niye böyle olduğunu çok daha iyi anlıyorsunuz.

Kısacası oyuna devam edin ve atmosferin içine bırakın kendinizi.

İlerlemiyorsa oynamayın. Her oyun herkese göre değildir.
1500 TL verdim hocam her türlü bitireceğim .

Anladım hocam dediğiniz gibi yapacağım. Bu arada bu ilk hikayeli oyun deneyimim sayılır-daha önce Valhalla ve Mafia: Definitive Edition'u yarıda bırakmıştım- sanırım bitirince baya boşluğa düşeceğim.

İlk hikayeli oyun deneyiminizi böyle bir oyun ile açtığınız için bundan sonra hangi oyunu oynarsanız oynayın bir eksiklik hissedebilirsiniz. AC Valhalla daha ben de oynamadım kütüphanemde beni bekliyor ama Mafia: Definitive Edition'da gerçekten çok başarılı bir oyun onu da oynamanızı şiddetle öneriyorum.

Boşluğa düşme konusuna gelirsek RDR2'yi bitireli 2-3 ay olacak ve hala başka bir hikayeli oyuna başlayamadım. Arthur Morgan çok başka mevzu.

Bitirin madem. Benim en sevdiğim oyundur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…