RDR2 oynarken ekran kartı çok ısınıyor

281746

Hectopat
Arkadaşlar 1 hafta önce RDR2 aldım denemek bu haftaya nasip oldu. Oyunu altta verdiğim YouTube linkinde bulunan videoda ki ayarları yaptım. Değerleri de paylaşmış bulunmaktayım. ASUS müşteri hizmetlerine bu değerleri sorduğumda soğutması kötü ancak malzemesi dayanıklı bir ürün olduğu için 80 dereceleri görmesi normal dedi. Şu zamana kadar oynadığım çoğu oyun ekran kartıma entegre iyi bir şekilde çalışmadı ya FPS problemi ya ısınma problemi aldım ama hiçbir zaman ısınmaya bağlı kapanma, mavi ekran almadım 2 yıldır. Yani bilgisayarım ufak droplar haricinde beni üzmüyordu ama RDR2 de bu değerler çok yükseldi ben de doğal olarak bilgisayarımı bir oyun uğruna heba etmek istemiyorum. Eğer bilgili arkadaşlar bu sıcaklığın ekran kartına zarar vereceğini, oyun zevkimi etkileyip, oyun ilerledikçe ve oynama sürem arttıkça daha da FPS kaybı yaşayacağımı söylerlerse iade edeceğim. Yardımınız için teşekkürler. (Termal macun değiştirme zamanım yok, ayrıca kasa camını açtığımda da yakın değerler verdi. FPS sorunu yok, oyun Ultra-High ayarlarda 55 FPS civarı.)
-ASUS GTX 1660 6 GB OC.
-16 GB RAM.
-Ryzen 5 2600.
-B450M-K

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Asus'a bağlanmak için Seri numara doğrulaması yapmak gerekiyor sahte olsa söylerlerdi ürün kayıtlı yani ayrıca Vatan bilgisayar öyle bir topa girmez.
Tamam hocam kusura bakmayın bir fikrim yok o zaman.

83 derece çok da sıcak değil. Ağır bir oyun için özellikle. Ancak kasanızın havalandırması zayıf gibi geldi. Yani 80 altında olabilirmiş. Kasa kapaklarını açıp oynar mısınız?

Hocam konuda belirttim maalesef değişme olmadı. 90 Derecede bilgisayar patlar hocam neredeyse 84-85 hiç iyi gibi değil 20 dakikalık oynamaya.

Manuel fan ayarı yapmayı denediniz mi?
2250 RPM düşük gelmiş olabilir.
MSI Afterburner üzerinden manuel fan ayarı verebilirsiniz.

Son düzenleme:
90 Derecede bilgisayar patlar hocam neredeyse 84-85 hiç iyi gibi değil 20 dakikalık oynamaya.
Yok öyle bir şey. 90 derecede nereye patlıyor hocam? 90 uzun çalışma sonucunda bilgisayarı yıpratabilir ancak aradaki 7 derecelik farkı küçümsüyorsunuz. 83-84 tehlikeli sıcaklıklar değil. Ekran kartları 90 dereceden daha yüksek sıcaklıklara uzun süreler dayanabilecek tasarımlara sahipler. Ayrıca kart için tehlikeli değerler söz konusu olduğunda sistem kapanır. 20 dakika oynayınca 80 oldu bir saat sonra 100 olur gibi bir algıda yanlış. İşlemcimi ve ekran kartımı 10 saatten fazla stress testine soktuğumu bilirim OC'lerden sonra stabilite için. 83-84 derece işlemci 75-77 derece ekran kartı sıcaklığına ilk 10 dakikada ulaşırlar -3, +5 şeklinde saatlerce devam ederler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…