RDR2 oynarken ekran kartı çok ısınıyor

281746

Hectopat
Arkadaşlar 1 hafta önce RDR2 aldım denemek bu haftaya nasip oldu. Oyunu altta verdiğim YouTube linkinde bulunan videoda ki ayarları yaptım. Değerleri de paylaşmış bulunmaktayım. ASUS müşteri hizmetlerine bu değerleri sorduğumda soğutması kötü ancak malzemesi dayanıklı bir ürün olduğu için 80 dereceleri görmesi normal dedi. Şu zamana kadar oynadığım çoğu oyun ekran kartıma entegre iyi bir şekilde çalışmadı ya FPS problemi ya ısınma problemi aldım ama hiçbir zaman ısınmaya bağlı kapanma, mavi ekran almadım 2 yıldır. Yani bilgisayarım ufak droplar haricinde beni üzmüyordu ama RDR2 de bu değerler çok yükseldi ben de doğal olarak bilgisayarımı bir oyun uğruna heba etmek istemiyorum. Eğer bilgili arkadaşlar bu sıcaklığın ekran kartına zarar vereceğini, oyun zevkimi etkileyip, oyun ilerledikçe ve oynama sürem arttıkça daha da FPS kaybı yaşayacağımı söylerlerse iade edeceğim. Yardımınız için teşekkürler. (Termal macun değiştirme zamanım yok, ayrıca kasa camını açtığımda da yakın değerler verdi. FPS sorunu yok, oyun Ultra-High ayarlarda 55 FPS civarı.)
-ASUS GTX 1660 6 GB OC.
-16 GB RAM.
-Ryzen 5 2600.
-B450M-K

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
90 uzun çalışma sonucunda bilgisayarı yıpratabilir
Buradaki uzun çalışma öyle bir kaç saatlik oyun değil. Bu bir kaç saatlik oyun seanslarının aylarca sürmesi.
@darkinbox bir fikre kızıyorsanız aksi yönde fikriniz var demektir. Eğer varsa belirtin, yoksa kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Susar mısın artık düzgün öğrenin lütfen ekran kartları 90 derece üstü tasarlanmıştır evet ama 90 derece üstüne çıktığı anda bilgisayar hasar görür ya da otomatik kapanır, bu hep olursa da ekran kartı veya bilgisayar bozulur. Hocam bu arada RDR2 iade edin bence fanı yükseltmeyi de deneyebilirsiniz. Sistem gereksinimlerine bakın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
90 derece üstüne çıktığı anda bilgisayar hasar görür ya da otomatik kapanır, bu hep olursa da ekran kartı veya bilgisayar bozulur.
Yanlış bilgi. 90 derece üstüne çıktığı an hasar görür nasıl boş bir bilgi bilmiyorum. Daha bağlantı sıcaklıklarından haberiniz yok . Neyse. Çoğu ekran kartı 100+ dereceyi görmeden kapanmaz. Hatta neredeyse hiç biri 100+ görmeden kapanmaz. 100+ görüp kapanması da sistemin kendini korumaya almak istemesinden kaynaklı. Daha yükseldiğinde bağlantı sıcaklık limitleri aşılmış olacağı ve bundan kaynaklı olarak lehimler zarar göreceği için sistem kendini kapatır. Ancak bu 100 derecenin altında olmaz. 95 dereceye kadar ekran kartı performansını bile kısmayacaktır. Üst üste ekran kartının aşırı ısınmadan kapanması sorun yaratacağı doğru. Lehimlerin sıcak soğuk ilişkisinden çatlama ihtimali var ancak bu da yine 100 derece üzerindeyken olacak bir şey. 83-84 bu yüzden tehlikeli değil. Bilmediğiniz konuyu araştırmadan yorumlamayın.

Hocam fan ayarını yükseltince kafa ütülüyor.
Ya kafa ütüleyecek yada kartın otomatik ayarıyla elde ettiğin sıcaklıklarla devam edeceksin hocam. Israrla 83-84'ün sisteme zarar vereceğini düşünüyorsan elinde iki yöntem var. Birincisi fan hızını arttırmak, ikincisi oyunu oynamamak. Senin tercihin. Bana kalırsa 83-84 tehlikeli değil. 90 sistemi uzun vadede yıpratır. Fakat 83-84 tehlike arz etmez. Bu şekilde oynamanızda bir sorun yok. Afterburner ile bir kaç saat takip edin. 86-87 dereceyi aşmıyorsa gönül rahatlığıyla oynayabilirsiniz.

83 derece çok da sıcak değil. Ağır bir oyun için özellikle. Ancak kasanızın havalandırması zayıf gibi geldi. Yani 80 altında olabilirmiş. Kasa kapaklarını açıp oynar mısınız?

Hayır fazla bence ben GTX1650SUper ile bile yüksek ayarlarda 65 derecedeydim.

Bana 90 dereceye çıkmayan bir laptop gösterir misin? O halde piyasadaki laptopların çoğu ısındığı anda kapanması lazım. Bence sen bilip bilmeden konuşma. Bir fikrin olmadığı ortada, komik duruma düşüyorsun.
Konuya gelirsek, arkadaşların dediği gibi riskli sıcaklıklar değil, ama sizi rahatsız ediyorsa voltajı kısıp fanları biraz arttırmayı deneyebilirsiniz.

Hayır fazla bence ben GTX1650SUper ile bile yüksek ayarlarda 65 derecedeydim.
Fazla olmasıyla tehlikeli olması farklı şeyler. Aynı şeyleri anlatmaktan ne kadar sıkılsam da dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Evet, kart sıcak çalışıyor ancak bu bir tehlike değil. Ayrıca 1650 Super doğal olarak 1660'tan soğuk çalışacak. Daha yüksek clock, daha fazla unit, daha yüksek pixel ve texture rate ile 1660, 1650 Super'den daha güçlü bir kart ve daha fazla güç tüketiyor. Hayır kasanında hava akışının kötü olması gibi bir durumda söz konusu olabilir. Oda sıcaklığının yüksek olması, kasanın masa altı veya dar bir alanda bulunması vs. Ancak ne olursa olsun 80-85 arası sıcaklıklar tehlikeli değil. Sisteme zarar vermez.

Son düzenleme:
Hocam fan ayarını yükseltince kafa ütülüyor.

Orası da doğru, en azından Max 80 dereceyi görecek şekilde ayarlayın. Bu arada kart kaç aylık veya yıllık. Arkadaşın dediği gibi fanları temizleyin onun haricinde undervolt geliyor aklıma ama oda kaarlı olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…