Çözüldü RDR2 RTX 4070 Ti sistemde tam ekran olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Agh_Turkeysf4

Decapat
Daha fazla  
RAM
32 GB
Ekran kartı
RTX 4070 Ti
Anakart
B650M DS3H
İşlemci
R5 7600X
Ekran kartı: RTX 4070 Ti.
İşlemci: R5 7600X.
Monitör: 2K 144Hz.

Öncelikle detaylıca anlatayım. Nasıl oldu bilmiyorum fakat görev yöneticisinde 2 tane GPU var diye gözüküyor. Bir tanesi 4070 Ti bir tanesi de ne olduğunu bilmediğim değişik bir şey. RDR2'yi 4070 Ti ile oynamak istediğim zaman maksimum çözünürlük 1080p oluyor. Fakat belirttiğim üzere monitör 2K ve bu sebeple tam ekran olmuyor. 4070 Ti yerine diğer grafik işlemciyi seçince 2K oluyor ve bu sebeple tam ekran oluyor fakat bu grafik işlemci çok güçsüz olduğu için 7 FPS alıyorum. Çözümü var mıdır, nedir?

Çözüm
Hdmi kablosu Ekran kartına bağlı değil mi? Bende de işlemcimin içerisinde dahili grafik var ve oyunlarda direkt ekran kartını kullanıyor. Sanırım Görüntü aldığınız kabloyu anakarta bağladınız.
Diğer dediğiniz ekran kartı, işlemcinin kendi gömülü kartı. Performans olarak 4070 Ti'dan çok daha düşük doğal olarak. Öncelikle 4070 Ti'ı seçin oyunda
Belgeler>Rockstar Games>Red Dead Redemption 2>settings>settings.xml'yi not defteri ile açıp en aşağılara inin.
Windowed Value'yi "0" yapın. Orada çözünürlük kısmında (1920x1080 olduğunu belirtmișsiniz) 1920 yerine 2560, 1080 yerine ise 1440 yazın. Kaydete basıp oyuna girmeyi deneyin. Sorununuz çözülecektir.
Sistemlerimiz hemen hemen aynı, yalnızca işlemcim R5 7600. Eğer istersen direkt sana kendi ayar dosyamıda atabilirim.

Veya GeForce Experience üzeriden oyuna gelip ayrıntılar diyip ayarlara girip çözünürlük ayarlayabilir.

Dediğinizi yaptım fakat bende settings.xml değil system.xml vardı. Ondan başka xml yoktu o yüzden onu açtım. Dediğiniz şeyleri yazdım fakat oyuna girince 720p oldu otomatik olarak.

Dediğinizi yaptım fakat bende settings.xml değil system.xml vardı. Ondan başka xml yoktu o yüzden onu açtım. Dediğiniz şeyleri yazdım fakat oyuna girince 720p oldu otomatik olarak.
Oradaki system.xml'yi silip attığım linktekini oraya atın. Muhtemelen sorununuz düzelecektir.

Bu arada olması gereken system.xml'ymiş zaten. Hafızadan direkt yazmaya çalışınca yanlış hatırlamışım.

Hdmi kablosu Ekran kartına bağlı değil mi? Bende de işlemcimin içerisinde dahili grafik var ve oyunlarda direkt ekran kartını kullanıyor. Sanırım Görüntü aldığınız kabloyu anakarta bağladınız.

Çözüm
Hocam ayarları yaptıktan sonra o system.xml'ye sağ tıklayıp özellikler diyip salt okunur olarak işaretleyin. Ama ondan önce üstteki arkadaşın dediği kablo işine göz atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…