Ben RDR2'ye ilk girdiğimde kör kütük girmiştim.
Oyun hakkında sıfır bilgim ve ünü hakkında gene sıfır bilgim vardı. Zaten normalde Epilogue bölümünün en başlarında (John'u kurt düğününden almaya gittiğimiz zaman) direk sıkılıp kapatmıştım. Berbat gelmişti.
Sonra bir arkadaş çok ısrar etti "hata yapıyorsun, oynamaya devam et" diye, bende üstüne bir Enis Kirazoğlu RDR2 Video'su izledim ve gaza gelip gene "şans vereyim" demiştim.
Son durum ise oyun hakkında her şey biliyordum ama unuttum ve Steam üzerinden satın aldım, ilk seferinde PS4'te oynamıştım şimdi PC'den Türkçe oynuyorum.
Net alınır, zaten unutuyorsun her şeyi. Bence sen izlemeyi bırak ve akışına sal, yaza doğru unutursun net.
Tropikal bir ada bir kovboy oyununa yakışmıyor bence. Oyunu oynarken ben bile terledim ara sıra. Serin Valentine sokaklarında gezinmek bana daha çok hitap ediyor.
Yani tabii kendi zevkin de, ben baya güzel bulmuştum. Özellikle etraftaki hayvanlar olsun veya orda ki zorluktan dolayı karakter gelişimi hoşuma gitmişti. Hikayeye iyi yedirilmiş.
Kişiye bağlı ya ben GoW 2018 çıktığında YouTube'dan izlemiştim sonra PC'ye çıktığında aldım oynadım bitirdim mükemmel di her şeyiyle ama tüm o Epic sahneleri biliyordum yıllar önce izlememe rağmen, ilk kez ben deneyim etsem alacağım hazzın 1/10'nu aldım alamadım.
Ama bazı insanlar farklı 20 kez bitirdiği filmi hikaye bazlı oyunu aynı haz ile oynayan da var.
Kişiye bağlı ya ben GoW 2018 çıktığında YouTube'dan izlemiştim sonra PC'ye çıktığında aldım oynadım bitirdim mükemmel di her şeyiyle ama tüm o Epic sahneleri biliyordum yıllar önce izlememe rağmen, ilk kez ben deneyim etsem alacağım hazzın 1/10'nu aldım alamadım.
Ama bazı insanlar farklı 20 kez bitirdiği filmi hikaye bazlı oyunu aynı haz ile oynayan da var.
Bazı şeyleride izledikten sonra oynamak keyif veriyor.
Metal Gear Rising revengeance ve Dmc serisi için şahsen ilk oynadığımda sıkılıp kapadığım ama Meme'leri ve karakterleri bildiğim zaman bitirdiğim halde sapık gibi oynamaya devam ettiğim oyunlardır. İzleyince değerinide kavrıyorsun, aksi taktirde boş gelebiliyor.
4,5 kez oynayan arkadaşlarım var ve her seferinde aynı keyfi aldıklarını söylüyorlar fakat ilk oynayışınız olduğu için hikayeyi kendiniz gözlemlemeniz daha iyi olur. 4.chaptere'a kadar izlemişsiniz, eğer bazı sahneleri unutabilirseniz keyifli olur.
Alınır hocam, ben daha izlememenizi öneririm videoları alınca oynarsınız. 98TL'den sonra 1150TL'ye çıkacak zaten oyun kaçırılmaması gereken bir teklif.
Oyunlar bir deneyimdir. Sadece hikayeleri hakkında bir bilgi sahibi olmakla ya da film gibi izlemek yeterli olmaz. Yoksa dünya da bu kadar büyük milyarlarca dolarlık bir pazara sahip olamazdı. Herkes açar Youtube'dan istediği oyunun videosunu izler ne oyun satın alırdı ne de o oyunları oynatacak sistemler.