RDR2'de FSR2 kullanılmalı mı?

İşletim sistemi
Windows 11

YUSUFziya01

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600, Asus prime B650m-r, XFX RX 9060 XT 16Gb, Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30(1x16), KIOXIA EXCERIA G2 SSD, NZXT C750 Bronz, Zoko chiko kasa.
RAM
16gb
Ekran kartı
Rx 9060 xt 16gb
Anakart
Asus b650m-r
İşlemci
Ryzen 5 7600
RX 9060 XT 16 GB kartım var ve FSR 2 kullanmalı mıyım karar vermedim. Çok rahatsız etmese de görüntü kaybı kendimi hissetiriyor. FSR2'ime 150 civarı FPS alıyorum kapalıyken, ölçmedim ama 80 civarıdır sanırım. Kullanmalı mıyım?
Optiscaler kurmaya çalıştım ama kurunca oyun açılmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 9060 XT 16 GB kartım var ve FSR 2 kullanmalı mıyım karar vermedim. Çok rahatsız etmese de görüntü kaybı kendimi hissetiriyor. FSR2'ime 150 civarı FPS alıyorum kapalıyken, ölçmedim ama 80 civarıdır sanırım. Kullanmalı mıyım?

FSR 2 eski sürüm hocam açmayın daha iyi.

FSR 2 eski sürüm hocam açmayın daha iyi.

Vallahi AMD yine işini yarım yapmış mis gibi FSR4 var destekleyen oyun bir elin parmağını geçmez. Umarırm ileride bu soruna el atarlar.

Vallahi AMD yine işini yarım yapmış mis gibi FSR4 var destekleyen oyun bir elin parmağını geçmez. Umarırm ileride bu soruna el atarlar.

Biraz zaman lazım tüm oyunlara geliyor yavaş yavaş.

Sisteminiz doğal ve en yüksek ayarlarda oynamak için yeterliyken 60 fps nin üstüne çıkabiliyorken neden FSR DLSS vesaire gibi teknolojileri kullanma gereği duyasınız ki ? Bir ekran kartı saf güçte, herhangi bir teknoloji kullanmadan verdiği performansla önemlidir bana kalırsa. Sistem yetersiz olur 60 ın altına düşersiniz o zaman birşeylerden feragat edilebilir fakat bu durumda gereksiz. En yüksek ayarlarda keyfini çıkarın. Hikayeli bir oyunda sabit 60 fps ile oynamakla 200 fps oynamak arasında bir fark yok.

Sisteminiz doğal ve en yüksek ayarlarda oynamak için yeterliyken 60 FPS'nin üstüne çıkabiliyorken neden FSR DLSS vesaire gibi teknolojileri kullanma gereği duyasınız ki? Bir ekran kartı saf güçte, herhangi bir teknoloji kullanmadan verdiği performansla önemlidir bana kalırsa. Sistem yetersiz olur 60'ın altına düşersiniz o zaman birşeylerden feragat edilebilir fakat bu durumda gereksiz. En yüksek ayarlarda keyfini çıkarın. Hikayeli bir oyunda sabit 60 FPS ile oynamakla 200 FPS oynamak arasında bir fark yok.

Kesinlikle haklısınız bu konuda, acaba FPS artısına değer mi diye yine de aklımı kurcaladı.

Kesinlikle haklısınız bu konuda, acaba FPS artısına değer mi diye yine de aklımı kurcaladı.

Bence gerek yok, ben oynarken ayarları fulleyip yüksek çözünürlükte 60'a sabitliyorum.
Zaten bu fsr v.s görüntüyü bozmuyormuydu?
Bozuyor hocam, bunu 5000 serisinde yüksek FPS vaadiyle en çok Nvidia yaptı zaten. Yapay zeka falan derken sözde 500-1000 fps rakamlarını görüyorusunuz ama görüntü? Benim RDR2 veya Cyberpunk gibi bir oyunu 60 fps sabit oynamamla 1000 fps oynamam arasında bir fark yok. Evet daha akıcı gözükebilir ama ben eğer oyunu en yüksek ayarlarda en son grafiklerde görmek istiyorsam öyle görmeliyim karta bu sebeple para veriyorum. He güncel bir karta erişememişsinizdir, geride kalmışsınızdır o zaman grafikten ödün verip akıcı bir oyun oynamak için FSR veya DLSS kullanırsınız. Ama sisteminiz bunları kullanmadan zaten en az 60 FPS de kalıyorsa kullanmanın bir anlamı yok. Zaten belli bir FPS oranından sonraki farkı anlamınız için eşdeğer oranda HZ oranına sahip monitörünüz olması gerekir, o olsa bile yinede belli bir artıştan sonra o farkın hiç bir anlamı yok. 144 HZ bir monitörünüz var ise 500 fps almanızında hiç bir anlamı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı