RE505X vs. Xiaomi router AX1500

mateo.taner

Femtopat
Daha fazla  
Amacım oyun oynamak. Wi-Fi ile aramda 6.5-7.5 metre var ama duvar yok, koridor var diyebiliriz. Ethernet işi sıkıntı. Biraz araştırma yaptığımda TPL RE505X ve Xiaomi AX1500 router gördüm, modeme kablosuz baglanıp bilgisayarıma kablo ile baglanacagım, köprü modu deniliyor galiba. Sizce hangisini alayım veya bu fiyat bantlarında başka bir öneriniz var mıdır?

Not: Mercusys MR80X gördüm ama galiba modeme kablosuz baglanmıyor.

Son düzenleme:
MR80X ve AX1500 gibi routerları kabloyla modeme bağlaman gerekiyor. Yani router kullanırsan odana yine kablo çekmen gerekir. Tplink 505X ise menzil genişletici. Menzil genişleticilerde kablo derdi olmaz ama oyun için pek uygun değil. Genelde ping yüksek olur.
Çözüm olarak birkaç seçeneğin var:

1) Modemin yanına bir cihaz daha koyma imkanın varsa ve bilgisayarı WiFi ile bağlayacaksan MR80X veya TPlink Archer AX serisi gibi güçlü antenleri olan bir router alıp modeme kabloyla bağlayabilirsin.

2) Ama kablosuz bağlantı istemiyorum kablolu olsun, kabloyu da modemden odama çekemiyorum diyorsan powerline kit’lerden kullanabilirsin. İnterneti, prizlerdeki elektrik hattı üzerinden iletiyor. Hem kablolu hem kablosuz kullanabiliyosun.

MR80X ve AX1500 gibi routerları kabloyla modeme bağlaman gerekiyor. Yani router kullanırsan odana yine kablo çekmen gerekir. Tplink 505X ise menzil genişletici. Menzil genişleticilerde kablo derdi olmaz ama oyun için pek uygun değil. Genelde ping yüksek olur.
Çözüm olarak birkaç seçeneğin var:

1) Modemin yanına bir cihaz daha koyma imkanın varsa ve bilgisayarı WiFi ile bağlayacaksan MR80X veya TPlink Archer AX serisi gibi güçlü antenleri olan bir router alıp modeme kabloyla bağlayabilirsin.

2) Ama kablosuz bağlantı istemiyorum kablolu olsun, kabloyu da modemden odama çekemiyorum diyorsan powerline kit’lerden kullanabilirsin. İnterneti, prizlerdeki elektrik hattı üzerinden iletiyor. Hem kablolu hem kablosuz kullanabiliyosun.
evimin elektrik hattına füvenmiyorum ayrıca ax1500 modeme kablosuz baglanabiliyor diyebiliyorum bana köprü modunda ping yüksetmeyecek bi ürün söyle

Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Versiyon alsam nasıl olur​

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı