React Native (Expo) ile oluşturulan uygulamanın boyutu nasıl küçültülür ?

b4r3k

Centipat
Daha fazla  
Normalde web tarafında React kullanan biriyim. Bugün React Native ile mobil uygulama geliştirmeye karar verdim ve denedim. Ancak sorun şu ki, sadece 'Hello World' yazan bir uygulama bile 60 MB boyutunda. Bu boyutu küçültmek için ne tür önlemler alabilirim? Expo ve React ile ilgili bu boyut normal mi?

Uygulama boyutu mağazaya attığında mı 60mb? Yoksa apk aldığında mı 60mb oluyor? Eğer apk ise normal. Play store atarken aab formatta atıyorsun. Play store kendi de sıkıştırıyor ve baya bir küçülme oluyor. Örneğin kendi mobil uygulamamda apk çıktısı 100mb iken play store da 28mb. (App Store da 45mb)

Mağazaya attığında o kadar büyükse belki expo uygulamaların geneli için böyledir. Bir bakmak lazım. Ama sanmıyorum. Play store yüklediğinde yaklaşık 15-20mb arasına düşeceğini düşünüyorum.

Uygulama boyutu mağazaya attığında mı 60mb? Yoksa apk aldığında mı 60mb oluyor? Eğer apk ise normal. Play store atarken aab formatta atıyorsun. Play store kendi de sıkıştırıyor ve baya bir küçülme oluyor. Örneğin kendi mobil uygulamamda apk çıktısı 100mb iken play store da 28mb. (App Store da 45mb)

Mağazaya attığında o kadar büyükse belki expo uygulamaların geneli için böyledir. Bir bakmak lazım. Ama sanmıyorum. Play store yüklediğinde yaklaşık 15-20mb arasına düşeceğini düşünüyorum.
Hayır hocam, mağazaya atmadım. Expo ile build aldım, AAB çıktısı verdirip 60 MB boyutunda bir dosya elde ettim. Daha sonra bunu APK'ye çevirdim. Yani, AAB hali 60 MB.

Hayır hocam, mağazaya atmadım. Expo ile build aldım, AAB çıktısı verdirip 60 MB boyutunda bir dosya elde ettim. Daha sonra bunu APK'ye çevirdim. Yani, AAB hali 60 MB.
Sorun yok hocam. Play store da indirme boyutu çok daha küçük hale gelecek. Play Console hesabın varsa test olarak atıp deneyebilirsin.

React native de direk build alıp apk çıkarttığınızda genel bir apk çıkartır. Bu apk içerisinde 4 farklı işlemci mimarisini destekleyen yapı bulur. Bunu da 4 apk varmış gibi düşünebilirsiniz. Gradle dosyaları içerisinde enableSeparateBuildPerCPUArchitecture parametresini aktif hale getirirseniz, size apk çıktısı olarak 4 farklı mimari için 4 farklı apk çıkaracaktır. Her bir apknın boyutu tahminen 15-16 mb civarı olur(Genel apknın %25i kadar bir boyutta). Ayrıca yukarıda arkadaşın dediğini gibi expo tarafında aldığınız apk boyutu standart react native cli ile alacağınız apk boyutundan fazla olacaktır çünkü Exponun içerisinde kendi dahil ettiği birçok paket var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı