React öğrenmeden React Native öğrenilir mi?

Daha önceden de HTML CSS öğrenmedden JS öğrenilir mi diye sormuşsunuz. Hocam direkt temelleri yok edip binanın en üst katını inşa etmeye çalışıyorsunuz. Bana kalırsa daha sakin bir şekilde bilinen sırayla öğrenirseniz mantığını öğrenirsiniz. Diğer türlü ne yazdığını bilmeyen sadece kod parçalarını rastgele dizen birisi olursunuz. Tavsiyem direkt geçmeyin.

Daha önceden de HTML CSS öğrenmedden JS öğrenilir mi diye sormuşsunuz. Hocam direkt temelleri yok edip binanın en üst katını inşa etmeye çalışıyorsunuz. Bana kalırsa daha sakin bir şekilde bilinen sırayla öğrenirseniz mantığını öğrenirsiniz. Diğer türlü ne yazdığını bilmeyen sadece kod parçalarını rastgele dizen birisi olursunuz. Tavsiyem direkt geçmeyin.

Hocam bilinen sıra derken ne kastediyorsunuz, HTML-CSS-JS-React-React Native mi? Eğer öyleyse şunu söyleyeyim, ben gidip technopat.net, microsoft.com, facebook.com gibi siteler yapmak istemiyorum, direkt mobil (bir yerde masaüstü de yapılabilir diyordu ama o nasıl olur bilmiyorum) uygulama yapmak istiyorum. Hani Python, Swift, Java, C++ gibi ama bunu JavaScript kullanarak yapmak istiyorum çünkü henüz basit bir dilde ustalaşmadan diğer ağır dillere geçmek istemiyorum ve nedense Python'ı sebepsiz şekilde sevmiyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

Veya dersiniz ki "madem böyle düşünüyosun, JS'den sonra Flutter öğren daha iyi React flan zaman kaybetmene gerek yok biraz HTML ve CSS ile ileride istersen Web'e de geçebilirsin", ona da okey.

Son düzenleme:
Evet bilinen sıradan kastım o. HTML-CSS-TailwindCSS-JavaScript-React-(bu aralıkta supabase, firebase gibi araçlara bakabilirsin işlerini kolaylaştırır, backend-database sorunlarını yeni bir dil öğrenmeden çözecektir). Ardından React Native öğrenerek istediğini elde edebilirsin. Zaten React Native seviyesine gelene kadar birçok şeyi öğrendiğin için React Native temelleri senin için 1 - 2 haftada çözebilecek seviyeye geleceksin sana hiç yabancı gelmeyecek. Direkt React Native öğrenmeye dalarsan HTML, CSS ve JavaScript'te sorunlar yaşadığında donup kalmana ve mecburen öğrenmediğin kısımlara inmene ve bu da React Native'de ilerlemene balta vuracaktır. Haliyle motivasyon kaybıyla bir şey yapmak istemezsin. Bu yüzden basitten başlayarak en azından biraz temellere hakim olmanı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı