ReactJS Kullanarak Kendi Maceranızı Seçme Oyunu

eneskt

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba, kendi maceran seç tarzı oyunları muhtemelen biliyorsunuzdur. Eğer bilmiyorsanız kısaca şöyle özetleyebilirim.
Çıkan sorulara verdiğiniz cevaba (evet ya da hayır) göre hikaye değişiyor. Ben de bu tip bir başkan oyunu yazıyordum. Web tabanlı.
Sonrasında oyunu ElectronJs kullanarak masaüstü oyunu haline getirdim.

Şimdi asıl soruya gelecek olursak ben bu oyunu ReactJS ile tekrardan kodlamaya başlamak ve web oyunu olarak devam ettirmek istiyorum, fakat tıkandığım bir nokta var ve herhangi bir yerde cevap bulamadım.

Örneğin 1. sorunun cevabı eğer evet ise 3. soruya geç - cevap hayır ise 5. soruya geç... gibi ilerliyor. Bu yöntemde sadece if döngüleri ile sağlanıyor.
Bundan daha farklı bir yöntem kullanabilir miyim? Aklınıza gelen farklı bir yöntem var mı?
Ekstra fikirlere açığım.

İlgilisine oyunun bulunduğu GitHub deposu : Link.

Ben olsam bir dosya üzerinden ilerlerdim. Zamanında c++ quiz oyunu yapmıştım. her soru için if else falan kullanmak çok üşendirmişti beni. bende bir txt dosyası oluşturup soru ve cevapları oradan çekmiştim. Ve her soru için if else den kurtuldum. bir soru ekleyeceksem kodu değil o dosyayı değiştiriyordum. ve bu sayede kodu sürekli derlemekten kurtulmuştum. Sende bu tarz yapabilirsin.

Birden fazla sekilde yapabilirsin.

Hangi sorunun hangi sorudan sonra geldigini bilen bir "Manager" servisi ile her soruya cevap verildikten sonra bir sonraki sorunun ne oldugunu soylersin. Manager servis bunu kendi icin if-else yazarak degil, sorularin id'lerini ordered bir data structure da tutarak yapar.

Alternatif olarak her soru, kendisinden sonra gelen sorunun ne oldugunu bilir. ( Bu sekilde saklarsin)

Son alternatif olarak sorularin "onem sirasi" degeri olur. Onem sirasina gore sorarsin. Zaten natural ordering olacagi icin bundan yararlanmis olursun.

Bir suru if-else yazmadan cozmen gerek, yoksa spagetti olur kodun. Duruma gore uygun yontemi secebilirsin bana gore 1. yontem en sagliklisi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı