Steam Ready or Not sürekli çöküyor

İşletim sistemi
Windows 10

omwr.ptx

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1660 Super
16 GB Ram
Intel Core i5-4460
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB
Ekran kartı
GTX 1660Super
İşlemci
Intel i5-4460
Oyun otomatik Epik ayarlarda başladı, epik ayarda biraz oynadım çöküp kapandı. Yükseğe aldım, biraz oynadım çöktü kapandı. Ortaya aldım aynı, en düşüğe aldım yine aynı. Ne yapmam gerek? Oynayamıyorum bu oyunu.

Optimizasyon problemi var şu anlık.

Öncelikle oyununuzun orijinal olduğunu varsayıyorum. Çünkü değilse bu tip sorunlar yaşamanız çok olası.

Ben Ready or Not'ı çok kısa süre oynadım. Oynadığım süre zarfında problem yaşamadım. O yüzden direkt oyun ile ilgili ahkam kesmem doğru olmaz. Ama bu tip sorunlar için aklıma gelen birkaç şeyi yazayım dedim.

Eğer değişik ayarlarda her defasında bir süre oynayabiliyorsanız, bu benim aklıma ilk etapta ısınma sorunu veya HDD-SSD sorununu getirir. Bir de bazı oyunlarda otomatik ram temizleme özelliği hatalı olabilir. Bu sebepten ötürü 8gb ram isteyen oyun sisteme yüklenir, yüklenir, yüklenir... 32 gb ram bile olsa sizde bir yerde oyunu kapat-aç yapmanız gerekir. Misal Escape From Tarkov'un ilk yılında da bu sorun vardı. 2-3 elde bir oyundan çıkıp tekrar girmek gerekirdi çökmemesi için.

- Isı değerlerinize bir bakın, kritik bir ısıya ulaşıyor mu işlemci ve ekran kartınız kontrol edin.
- Başka oyunlarda oluyor mu ? Oluyorsa Ready or Not ile aynı diskteki oyunlarda mı oluyor onu kontrol edin. (Olası bir HDD-SSD Bad Sector hatası ile ilgili mi onu bulmak için)
- Oyun içinde biraz vakit geçirdikten sonra görev yöneticisinden ne kadar RAM kullandığını kontrol edin. Sürekli artış varsa otomatik ram temizleme sorunu vardır oyunda. Yazılım yani oyun kaynaklıdır, oyun yapımcılarının çözmesi gerek bu durumda.

Son olarak da klasik çözüm önerilerinden birini sunayım, oyunun dosyalarını doğrulayın Steam üzerinde. Ek olarak oyunun kurulu olduğu klasörde oyunun .exe dosyasına sağ tıklayıp özellikleri seçin. Yönetici olarak çalıştır seçeneğini aktif edin.

Öncelikle merhaba, geç cevabım için kusura bakmayın. Oyunum orijinal arkadaşım Steam'den hediye etti.
Oyun, D diskinde ve aynı diskte bir de Dying Light var. İşlemci en fazla 89 derece, ekran kartı da en fazla 82-83-85 değerlerinde oluyor. Dying Light'da sorun var mı bakıp haber edeceğim. Dosya doğrulamayı da yapacağım şimdi. Teşekkür ederim.

Ekran kartınız ve işlemciniz nedir?

Ekran kartınız ve işlemciniz nedir?

Ah şu an gördüm ekran kartı işlemcinizi bileşenler düşükmüş normal olabilir hem de oyunda optimizasyon problemi de var kasma donma yaşamanız normal SSD'ye kurup deneme yapabilirsiniz eğer SSD'de değil ise.

Öncelikle ısı değerleriniz bir hayli yüksek. Hatta ekran kartı tarafında tehlike limitinde. Özellikle birçok ekran kartının dahili limiti 85 derecedir. 85'i geçtiği zaman kart kendisini korumaya alır, anlık olarak aldığı gücü keser sistem üzerinden ani soğumak için. Bu da oyunlarda crash yemenize sebep olur.

Keza işlemcilerin de çoğu 85-90 dereceye kadar stabil çalışır ama 90'ı geçerse ciddi bir sinyaldir bu. 89 da bu bağlamda çok sınırda bir değer.

Bu açıdan bakıldığında bana net bir ısınma problemi gibi görünüyor sizin sıkıntınız. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim parça sorunu oluşmaması adına sıcaklıklardan ötürü... Kasanızın iyi soğuduğundan, termal macunlarınızın işlevini yitirmediğinden, herhangi bir montaj sorunu olmadığından emin olun.

Ancak kafama takılan şey, 1660'ın o kadar ısınması... İşlemciniz görece eski olduğu için anlaşılabilir ısınması ama ekran kartınızın o kadar ısınmaması lazım normalde o oyunda. Tabii çok ekstrem bir optimizasyon sorunu yoksa oyunun.

Abime anlatayım o zaman o benden daha bilgili çünkü. Zaten yakında soğutucu, ram ve anakart almayı düşünüyorum. İşlemci olarak da Ryzen 5 2600 alacağım. Umarım o zaman daha çok performans alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…