Reallocated sectors count hatası

Lindows

Decapat
Yer
Fukuoka / Japonya
Biraz önce harddiskinden tik tik ses gelen bir arkadaşın sorusunu gördüm. Benim diskimden de yıllardır hatta aldığım günden beridir tik tik ses geliyordu. 12-13 yıllık disk. İlk aldığım zaman tik tik kafa atıyordu internette araştırmıştım 12 yıl önce önemsenmeyeceğini söylemişlerdi önemsememiştim. Şimdi bu soruyu görünce diski Crystal disk info prgramıyla test edince reallocated sectors count hatası verdi. Disk bilgilerini fotografa ekliyorum. Diskin içi tamamen fotograflarla dolu içinde sadece fotograf var. Bu diski değiştirmeli miyim? Sağlık durumu nasıl? Bir de orada 97, 30, 99 yazan farklı satırlar var onlar ne anlama geliyor. Yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
S.M.A.R.T verilerinde harddiskte bad sector oluşmuş ve yedek sektörler kullanılmış olarak görünüyor. Size tavsiyem diski değiştirmeniz ve fotoğrafları daha güvenli bir medyaya (bulut servisleri de olabilir) yedeklemeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…