Realme 6 alınır mı?

Lorentz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, uzun süreli kullanım için telefon almak istiyorum. İnternetten biraz araştırma sonucu Realme 6'yı buldum. Ve iyi özelliklerinin olduğunu gördüm.
Bu telefonu önerir misiniz? Veya onun yerine farklı telefon önerileriniz var mıdır?

Bütçeniz nedir? Realme 6'ya alternatif olarak Redmi Note 9S veya Redmi Note 9 Pro olabilir. Ayrıca Mi Note 10 Lite'a da bakabilirsiniz. Son olarak Samsung M31 ve M51.

Farklı öneriler için bütçenizi belirtirseniz daha iyi şekilde yardımcı olabiliriz. Diğer tarafta Realme 6 gayet iyi bir cihazdır. 4 ve 8 GB olan modelleri var aralarında 300 TL gibi bir fiyat farkı var ona dikkat etmenizi öneririm.

Fazla para vermeden iyi bir telefonum olsun diyorsan fiyatına göre alınabilecek en iyi cihaz olduğunu düşünüyorum. Kağıt üstünde özellikler harika. Kullanmamış olsam da incelemeler ve yorumlarda çoğunlukla iyi diyorlar.

Fiyat aralığınız 2500-3000₺ çünkü Realme 6 düşünüyorsunuz heralde.
Benim bu fiyat aralığına önereceğim bir başka telefon ise bugün sipariş ettim M31'dir.
İkisini de madde madde karşılaştıracak olursak şöyle olur:
İşlemci:Realme 6 MediaTek Helio G90t (ARM Cortex-A76/ARM Cortex-A55) Kullanırken M31 Samsung Exynos 7 Series 9611 (ARM Cortex-A73/ARM Cortex-A53) kullanıyor bu durumda 8GB'lık Ram'iyle Realme 6 önde.
Batarya:M31 6000 mAh'lik bir batarya kulanırken Realme 6 4300 mAh lik bir batarya kullanıyor bu durumda M31 öne geçiyor.
Ekran: M31 Super Amoled (Siyahları tam siyah gösteren bir ekran teknolojisi) 60Hz bir ekran kullanırken Realme 6 IPS 90Hz bir ekran kullanıyor M31 bir tık yukarıda diyebiliriz.
Kamera: Kağıt üzerinde ve normalde de M31 açık ara önde ( Camera ve hız testi ).
Sonuç: "Çok" oyun oynuyorsan Realme 6, günlük kullanım için ise "kesinlikle" M31 almalısın.

Son düzenleme:
Fiyat aralığınız 2500-3000₺ çünkü Realme 6 düşünüyorsunuz herhalde.
Benim bu fiyat aralığına önereceğim bir başka telefon ise bugün sipariş ettim M31'dir.
İkisini de madde madde karşılaştıracak olursak şöyle olur:
işlemci:Realme 6 mediatek helio G90T (arm Cortex-A76/ARM Cortex-A55) kullanırken M31 Samsung Exynos 7 series 9611 (arm Cortex-A73/ARM Cortex-A53) kullanıyor bu durumda 8 GB'lık RAM'iyle Realme 6 önde.
batarya:M31 6000 MAh'lik bir batarya kulanırken Realme 6 4300 MAh'lik bir batarya kullanıyor bu durumda M31 öne geçiyor.
ekran: M31 super AMOLED (siyahları tam siyah gösteren bir ekran teknolojisi) 60Hz bir ekran kullanırken Realme 6 IPS 90Hz bir ekran kullanıyor M31 bir tık yukarıda diyebiliriz.
kamera: kağıt üzerinde ve normalde de M31 açık ara önde ( Camera ve hız testi ).
sonuç: "çok" oyun oynuyorsan Realme 6, günlük kullanım için ise "kesinlikle" M31 almalısın.

Öncelikle telefonunuz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. M31 hakkında tek kötü görüşüm Exynos işlemci kullanıyor olması. Batarya performansı konusunda ve ısınma konusunda aşırı savruk bir işlemci. Exynos işlemcili S7 kullanıyorum ve 3. yılın sonunda itibaren sosyal medyada gezerken ısınmalar şarjın 1.5 saat ( açık ekran ) şeklinde dayanması sorunları baş gösterdi. Eğer Samsung Snapdragon işlemci kullansaydı M31 modelinde tadından yenmezdi.

Bütçeniz nedir? Realme 6'ya alternatif olarak Redmi Note 9S veya Redmi Note 9 Pro olabilir. Ayrıca Mi Note 10 Lite'a da bakabilirsiniz. Son olarak Samsung M31 ve M51.

Redmi cihazların parça ve malzeme kalitesi Realme cihazların yanına bile gelemez. Ayrıca Mi Note 10 Lite kronik sorunları olan bir cihaz o yüzden önermiyorum.

@Lorentz Realme 6 alınabilecek güzel telefonlardan birisidir. Almayı düşünüyorsanız 8 GB RAM modelini almanızı öneririm.

Öncelikle telefonunuz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. M31 hakkında tek kötü görüşüm Exynos işlemci kullanıyor olması. Batarya performansı konusunda ve ısınma konusunda aşırı savruk bir işlemci. Exynos işlemcili S7 kullanıyorum ve 3. yılın sonunda itibaren sosyal medyada gezerken ısınmalar şarjın 1.5 saat ( açık ekran ) şeklinde dayanması sorunları baş gösterdi. Eğer Samsung Snapdragon işlemci kullansaydı M31 modelinde tadından yenmezdi.
Bugün elime ulaştı ve şuan ondan yazıyorum. İşlemci eksikliğini gösterdi diyebilirim telefon ilk başladığında biraz kastı güncelleme vs. yüzünden ama boşalınca rahatladı kamera ve batarya performansı da harika. Yani memnunum. Keşke param olaydı da geçen ay m51 alsaydım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı