Realme V30 TENAA’da Göründü

1600x900 de fark zaten hissedersin laptop için, büyük bir ekranda çok düşlük bir çözünürlük. Bana kullandığın LG ile şuanda kullandığın cihazı söylermisin eğer Panel tipi, Renk genişliği ve tepki süreli aynı sadece çözünürlük farklıysa sana hak verecem doğru diyecem. Yanımda şuanda aynı renk genişliği, panel tipi olan HD+ ve FHD+ cihaz var 10 cm yakından falan bakmayınca fark edilmiyor.
13 MP kamera alt segmentte kullanıyor doğru ona bişey demiyor ama o kamera da zaten 13mp olamaz yine o kadar küçük sensöre o kadar piksel sığdırmak fiziksel olarak imkansız, sığdırsan bile piksel yoğunluğundan sensörün ışığa duyarlılığı azalacak yani kapkaranlık yada yüksek iso değerlerinden ötürü grenleşme ve beyaz beyaz lekeler göreceksin. Önemli olan Sensör büyüklüğü, Sensörün ışığığa duyarlığı, dinamik aralık, mercek kalitesi, sensör kalitesi, işlemcinin kamera ile uyumudur. Giriş seviyesi telefonlarda bu saydıklarım pek iyi olmadığından kötü çekiyorlar yoksa 13mp ile A4 kağıdına kaliteli fotoğraf basarsın, en büyük sensöre sahip 100-200 bin lira civarlarında satılan orta format fotoğraf makinelerine bile max 100 milyon piksel sığdırılabiliyor. Amiral gemisi cihazlarda dediğim gibi öenmli olan kısımları giriş seviyesine cihazlara göre kaliteli olduğundan iyi sonuçlar elde ediyorsun kamera çözünürlüğü fotoğrafın iyi olmasını sağlamaz. Eline 2008 yapımı nikon d90 al 12 mp kamerası ile bir çok amiral gemisi telefondan daha iyi sonuç verecektir, özellikle karanlık ortamlarda. dediğim gibi telefonlardaki çözünürlük yazılımla alakalı pazarlama hilesi ve kandırmaca.
Yüksek çözünürlük ve yüksek MP kamera var diye satılan cihazlar daha çok satılıyor çünkü kimse gidip aldığı malı araştırmıyor bir çok konuda kandırıldıklarını öğrenirlerdi böyle bişeye zahmet etseler.
Giriş veyise ile Üst seviye cihazlardaki fark rakamlardan dolayı değil kaliteden dolayı aynı kalitede malzemeler kullansalar arasında hiçbir fark anlayamazdın.

Son not düşeyim kendim fotoğrafçılık ve kameramanlık mezunuyum.
Uğraşım gereği çözünürlükler vs. her yerde karşıma çıkıyor.

LG ile şuanda kullandığın cihazı söylermisin
LG G4 Stylus kullanıyordum, IPS panel şuanda S. Amoled 1080x2400 FHD+ Realme 8 kullanıyorum. IPS'in farkını sadece renklerde ve ghosting olaylarında görebiliyordum ama düşük çözünürlükte olduğu için en basitinden bildirim çubuğuna bakınca piksel piksel olduğunu görebiliyordum ve İnstagramda hikayelerin etrafındaki kırmızı çember bile piksel piksel gözüküyordu, Realme 8'e geçtiğim zaman farkı fazlasıyla anladım ve bir süre LG G4 Stylus cihazımı yeniden kullanma durumunda kaldım ve rezalet geldi gözüme, dayanamıyordum.
Önemli olan Sensör büyüklüğü, Sensörün ışığığa duyarlığı, dinamik aralık, mercek kalitesi, sensör kalitesi, işlemcinin kamera ile uyumudur
Evet bunu biliyorum, benim demek istediğim şey 13MP kameralar alt segmentte kullanılıyor ve görülüyor sadece. Önemli olan MP olsaydı 13MP Xiaomi'nin en kötü telefonu 12MP iPhone 13 Pro Max'ten daha iyi olurdu.
2008 yapımı nikon d90 al 12 mp kamerası ile bir çok amiral gemisi telefondan daha iyi sonuç verecektir, özellikle karanlık ortamlarda.
Doğal olarak öyle olması lazım zaten, kameralar sadece o amaçla üretiliyor ve büyük kameralar ama telefonlarda bu en küçük haliyle kullanılıyor.

Cihazın arayüz tasarımı ve panelin yapısının (16:9) güncel olan instagram gibi bir uygulamanın tasarım uyumsuzluğundan da olabileceğini düşünüyorum, Yeni özellikleri kullanabilmek için eski yazılımlar ve cihazları es geçebiliyor üreticiler örneğin Android 8 altı kullanan kullanıcı sayısı android kullananlar arasında %5 gibi bişeydi, Bu kadar düşük bir rakam için %95' e sorun yaratmazdım.
Şuanda elimde samsung a04 var bildirim panelinde pikselin gözüktüğünü de göremiyorum bu cihazda 6.5 inç, HD+, 20:9 panel özellikleri var.
Bahsettiğimde bu olaydı.
Bahse konu telefon da 13 mp olmasına rağmen sanırım büyük bir sensör kullanılacak yani olması gerektiği gibi bu yüzden çözünürlükten fazla şuanda sensör büyüklüğü daha ön planda benim için, tabi gidip te bu telefonu almam hatta fotoğraf için bile İphone almam gider kompakt fotoğraf makinesi alırım paramda cebimde kalır, zaten sigara kutusu kadar şeyler nere koysam sığar.
Kamerayı telefondan iyi yapan şey zaten sensör boyutu şuanda, telefondaki sensörü de büyütemedikleri için.
Xiaomi' nin bir projesi vardı lens takılabilen büyük sensöre sahip telefonu bunu kullanıcılara uyguna sunabilirse işte o zaman telefonlar fotoğraf makinelerini yeneceklerdir. Aslında buna telefon denmezde telefon özelliğine sahip kamera demek daha doğru .

Haklısınız ama "çözünürlükten fazla şuanda sensör büyüklüğü daha ön planda benim için." sizin de dediğiniz gibi nasıl kamera ön planda ise benim için de ekran daha ön planda sonuçta kamera ile pek bir işim yok QR kodları vsr. okutsun yeter ama ekran çok önemli benim için Super Amoled HD+ 90 Hz yerine Super Amoled 60 Hz tercih ederim.

Benimde aslında telefondan beklentim ALO desin yeter .
Ekran yenileme olayı da zaten oyun oynayan biri değilsen de pek gerekli değil telefon için onun haricinde bir çoğu oyunda 60 fps üzeri desteklemediğinden 90 hz ekranlı telefon alsanda pek faydasını görmeyeceksin.
Film video için 60hz ekran her türlü iş görüyor böyle durumda da ekranın kalitesi, ekran büyüklüğü, çözünürlük, renk genişliği ve doğruluğu haliyle ön plana çıkıyor

Telefonda aslında 60Hz fazlasıyla yeterli, sadece menülerde ve arayüzünde hissediyorsunuz. YouTube en fazla 60 FPS video izlettiği için ve oyunlarda PUBG dışında 90FPS yukarısı olmadığı için pekte önemli bir etken değil yenileme hızı ama insanlar 90,120 yenileme hızlı Singapur, Çin markalı telefonları görünce diğer özelliklerine bakmadan direkt alıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…