Realtek 8821CE Wireless macOS uyumu

Veterann

Decapat
Selamlar,
  • Ryzen 5 3550H & Vega8 + GTX 1050 notebook cihaza sahibim. (ASUS TUF505DD).
  • Wi-Fi kart modelim: Realtek 8821CE Wireless lan 802.11AC PCI-e NIC.
  • Ses kartım: Realtek ALC223.
Takdir edersiniz ki, Ryzen APU işlemciler Hackintosh desteklemiyor fakat @kemalalkın hocamın forumda bir konuda cevap verdiği üzere donanım hızlandırma olmadan çalıştırabiliyoruz. Deneysel olarak deneyimlemek istiyorum eğer tatmin edici değerlere ulaşırsam yazılım geliştirmek için kullanmak istiyorum.

Wi-Fi kartım ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım, bu sisteme Mojave, Catalina fark etmeksizin kurulup kayda değer sonuçlar alınabilir mi?

Bu cihaz için örnek/başarılı kurulum bulamadım. Acaba işlemcim el verir mi, görüntü gelir mi gelirse yazılım geliştirmek için yeterli performansı sunar mı, ethernet bağlantısı olmadan ağ bağlantısı kullanabilir miyim, ses alır mıyım?

Saygılarımla.

Ben şahsı düşüncemi yazayım kısaca. Uyumlu demek temel özelliklerin sorunsuz çalışması demek. GPU'nun doğru olarak çalışması, yeteri kadar performans vermesi, ses uyumu vs. gibi.
Gelelim sizin sisteminize, bu bağlamda sistemin uyumsuz. Kurulum deneyebilirsin elbette.
Wi-Fi sorun çıkartır ama kablolu olarak sorunsuz kullanabilirsin veya harici USB Wi-Fi alabilirsin.

Merhaba Hocam,
TUF505DT modeline sahibim. Denerseniz sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam,
TUF505DT modeline sahibim. Denerseniz sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

Sisteme OS olarak kurulum olarak denemedim. Ses kartı, Wi-Fi gibi özellikler çalışmayacak ise internet üzerinden videoları izleyip, makaleleri, blogları okuyup yazılımı düzeltip çalıştıramayacaksam, benim için esprisi yok. Windows üzerinde VMware platformunda çok denedim birden fazla AMD destekli imajı ve farklı macOS sürümlerini, rehberlere uyarak denedim, videolar izledim acaba bir şey mi kaçırdım diye ama bir türlü Boot olmadı, CPU disabled hatası aldım.

AMD APU desteği iyice artana, stabil olana kadar uğraşmama kararı aldım. Eğer beklenen destek gelmezse, olmasa da olur çok fazla alternatifi mevcut.
Ayrıca eski cihazıma da kurulum denedim. Intel i5 2430M, legacy BIOS, MBR disk mevcuttu eski bir cihazdı. Onda da bir kere Boot edebildim Clover kurulumlarını yaptım, sonra bir daha Boot edemedim X64 exception type hatası aldım, çözümünü de bulamadım.
Denersem haberdar edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı