Realtek ALC269 dahili mikrofon aktifleştirme - Yosemite 10.10.3

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
hekim
Yosemite 10.10.3 kullanıyorum. Anakart intel HM76 , ses kartım Realtek ALC269 - VoodooHDA.kext 2.8.4 ile kullanıyorum. Ekran kartı İntel HD 4000 - id 0x01660003 ile kulanıyorum. Dikte adındaki özelliği kullanmak istedim. Çevrimdışı dili indirdim fakat mikrofondan ses gitmiyor. 2 tane mikrofon seçeneğim var ama ikisi de çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce 2.8.4'te input gain arttırdım , olmadı. 2.8.7 'yi yükledim. izinleri ve cache'yi onardım.Yeniden başlattım. İnput gain'i arttırdım. Yine olmadı malesef.

Yardım edebilecek kimse yok mu ?

1.Metot:
  1. İlk olarak Voodoo sistemden kaldır
  2. Multibeast 7.1 sürümünü indir: Download. Aşağıdaki gibi kurulumunu yap.
  3. Multibeast-> Drivers-> Audio -> Realtek ALCxxx -> AlC 269
    Multibeast->cDrivers-> Audio-> Realtek ALCxxx-> Optional EFI installed Bootloader Support (Eğer Clover kullanıyorsan bunu seçmen lazım. Yoksa yükleme başarısız olur)
2.Metot
  1. audio_realtekALC-100.command.zip indir
  2. Dosyaya çift tıkla. Açılan pencerede talimatları takip et
3.Metot
  1. audio_cloverALC-100.command.zip indir
  2. Dosyaya çift tıkla. Açılan pencerede talimatları takip et.
Not: 2 ve 3.Metotlar yamalanmamış, orijinal AppleHDA ister. Yoksa yükleme yapmaz.

1.Metodu 3-4 kere denedim. Disk izinlerini onardım. Sonuç olumsuz. Kurduktan sonra işlem başarılı diyor fakat S/L/E içerisine baktığım zaman ALC 269'a dair bir kext göremiyorum.

2 ve 3 için denemelerimde önce orjinal AppleHDA.kext istedi. İnternetten yosemite için orjinal AppleHDA.kext indirdim ve kext wizard ile kurdum. Tekrar çalıştırdım bu seferde kext-dev-mode=1 girişinin bulunmasını istedi. Clover configurator ile bu girişi ekledim.
Tekrar çalıştırdım.
<No audio codec detected
To save a Copy to this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...
logout>
şeklinde bir sonuç aldım.

Bios'um unlock durumda o yüzden çok fazla ayar var. Tüm sekmeleri defalarca gezdim fakat AUDİO'ya dair birşey göremedim.Başka bir ifade şekli mi var acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…