Realtek ALC897 ses kartı için Razer BlackShark v2X uygun mu?

Bütçe
1000-1200

ahmetdemirexe

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba;
MSI H610M BOMBER DDR4 LGA1700 mATX Anakart
MSI H610M Bomber DDR4 LGA1700 model anakarta sahibim bu anakartta Realtek ALC897 model ses kartına sahip.

Ortalama olarak bütçem 1000-1200 bandında, bu bütçe aralığında Razer Blackshark V2X model kulaklık öneriliyor.
Yorumlara baktığımda ise bir grup bu kulaklığın "THX sound" yazılımı olmadan hiçbir işe yaramadığını başka bir grup ise ses kartı iyi olduğu sürece kendi yazılımı ile oldukça güzel işler çıkardığını söylüyor.
Genel olarak FPS oyunlarında yer yer hikayeli oyunlarda kullanacağım, dizi veya film izlerken hoparlörümü kullanıyorum bundan dolayı FPS odaklı bir kulaklık arıyorum.

Bu bütçe aralığında önerdiğiniz bir başka kulaklık modeli var mı (şu kadar daha ekle kesinlikle şunu al dediğiniz model varsa bütçemi zorlamaya çalışırım). En çok aradığım özelliklerden bir diğeri ise kulaklığın hafif ve kafada ağrı yapmaması.

7.1 ses almak için THX sound u açıyorsunuz zaten o yüzden FPS oyunlarında veya 5.1 7.1 destekli filmler de sesleri almak için bu özellik şart. Diğer türlü ses kartı genelde birçok kişinin Realtek zaten.

Kendimden örnek verirsem bende Logitech G432 7.1 var DTS 2.0 destekli.
7.1 için USB'den bağlayıp DTS Surround moduna geçiriyoruz oyunlarda işe yarıyor ama müzik dinlenir mi asla. Berbat boğuk oluyor. Oyunda film de olabilir.
Ama müzik te USB çıkarıp direk 3.5 jak ile bağlayıp Realtek'den dinliyorum müzik çok daha iyi kaliteli zaten müzik stereo çok daha iyi.

FPS odaklı oyunlarda 7.1 kulaklıklar alıyorsanız desteklediği şekilde kullanmanız lazım THX ise onu açıyorsunuz DTS ise DTS, Dolby Atmos ise onu. Programı ve USB'den ses kartını takıyorsunuz. Kalite olarak G432 orta kalite diyebilirim.

7.1 ses almak için THX sound u açıyorsunuz zaten o yüzden FPS oyunlarında veya 5.1 7.1 destekli filmler de sesleri almak için bu özellik şart. Diğer türlü ses kartı genelde birçok kişinin Realtek zaten.

Kendimden örnek verirsem bende Logitech G432 7.1 var DTS 2.0 destekli.
7.1 için USB'den bağlayıp DTS Surround moduna geçiriyoruz oyunlarda işe yarıyor ama müzik dinlenir mi asla. Berbat boğuk oluyor. Oyunda film de olabilir.
Ama müzik te USB çıkarıp direk 3.5 jak ile bağlayıp Realtek'den dinliyorum müzik çok daha iyi kaliteli zaten müzik stereo çok daha iyi.

FPS odaklı oyunlarda 7.1 kulaklıklar alıyorsanız desteklediği şekilde kullanmanız lazım THX ise onu açıyorsunuz DTS ise DTS, Dolby Atmos ise onu. Programı ve USB'den ses kartını takıyorsunuz. Kalite olarak G432 orta kalite diyebilirim.

THX sound uygulamasında lisans durumları var diye duydum. Lisans satın alımları gibi olaylar olduğunu. Razer modelinde de sadece 3.5 mm girişi oluğu için USB desteksiz şekilde performans alabilir miyim çok kararsız kalıyorum.

Up.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı