Realtek Audio Driver'ı kaldırma

Okidoki0

Centipat
Arkadaşlar benim aylardır mikrofon sıkıntım vardı (insanlara sesim kısık ve cızırtılı gidiyor) her gün farklı her türlü farklı çözümler arıyordum, hiç anlamadığım şekilde çözüm karşıma çıktı fakat her seferinde aynı işlemi uygulamak zorunda kalıyorum. Olay tam olarak şöyle gerçekleşiyor: Bu gördüğünüz B450M S2H Gigabyte anakart Audio Driver'ını yüklediğimde önce kaldırıp yeniden başlatıyor, ardından tekrar yüklüyordu. Ben bu driver kaldırıldığında şans eseri bir ses kaydı almak istedim ve gerçekten tüm ses kalitem, sesin kısık olması problemlerim ortadan kalktı fakat her seferinde otomatikman (bilgisayarı tekrar açtığımda ya da yeniden başlattığımda) aygıt yöneticisinde tekrar yükleniyor ki aygıt yöneticisinden cihazı kaldır desem de sesim düzelmiyor. Tam olarak şu 1. işlemi yaptığımda ses kalitem düzeliyor. Durum gerçekten karışık fakat kendi cümlelerimle anlatmaya çalıştım umarım anlamışsınızdır, ben bu işlemi sürekli yapmadan bu sorunu nasıl çözerim? Sanırsam çözüm Realtek Audio driverını komple kaldırmaktan geçiyor. Fakat ne yaparsam yapayım kaldıramıyorum. DDU ile kaldırdım, bilgisayar yeniden başladığında tekrar yüklüyor ve DDU ile kaldırdığımda da sesimdeki tüm sorunlar düzeliyor yani doğal olarak beni bozan şeyin Realtek Audio driver olduğunu düşünüyorum her iki şekilde de kaldırarak düzeldi çünkü.

1626183525150.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Realtek Audio Console (gözükmüyorsa driverleri güncelle) gir bende sadece hoparlör var sende mikrofon gözükecektir oradan ayarlamalarını yap benim de sesim kısık gidiyordu oradan düzelttim ama ses kalitesini bilmiyorum.

Driverleri güncelleyin Windows'un yükledikleri eski sürüm oluyor bugün format attım bana çok eski Realtek sürümünü indirdi ve çok leş bir program ses çok tizli geliyor.

Benim bildiğim bu kadar umarım düzelir.

1626187022688.png

1626187056966.png

Realtek Audio Console (gözükmüyorsa driverleri güncelle) gir bende sadece hoparlör var sende mikrofon gözükecektir oradan ayarlamalarını yap benim de sesim kısık gidiyordu oradan düzelttim ama ses kalitesini bilmiyorum.

Driverleri güncelleyin Windows'un yükledikleri eski sürüm oluyor bugün format attım bana çok eski Realtek sürümünü indirdi ve çok leş bir program ses çok tizli geliyor.

Benim bildiğim bu kadar umarım düzelir.

Eki Görüntüle 1106174

Eki Görüntüle 1106175
Hocam dediğim gibi kaldırmam lazım benim, ne yaparsam yapayım windows tekrar yüklüyor.

Sorun aynı hocam maalesef, her şeyi güncel kullanıyorum neden böyle yapıyor gerçekten anlamsız anlayamadım gitti. Çözümü bir tek bu uyguladığım işlevde alıyorum. Kulaklıkla da kaynaklı olabilir tabii model Corsair HS35.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodakileri yapın sürücüyü kaldırın yeniden başlatın bakalım bir daha yüklenebilecek mi 😁

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodakileri yapın sürücüyü kaldırın yeniden başlatın bakalım bir daha yüklenebilecek mi 😁

Hocam DDU ile kaldırdıktan sonra bir şeyler oldu ne olduysa bu sefer yüklemedi ve sorunu çözmüş durumdayım. Ek olarak bunu da yapacağım sanırsam bu bir çözüm yolu olacak gibi duruyor, eğer otomatik yüklemezse benim için sorun çözülecektir.

Hocam benim gibi Realtek Audio kullanıcısıysanız driver'ı kaldırmanın bir yolunu bulup ki bunu DDU ile deneyebilirsiniz bir şekilde kurcalayın bakalım. Benim gerçekten aklıma bile gelmezdi Realtek kaynaklı sorun olacağı bilemiyorum belki benim kulaklık modelinde sorun vardır. Şu an sorunsuz kullanmaktayım sesim net ve yüksek gidiyor. Gerçekten mikrofonundan nefret ettiğim için farklı bir kulaklık alıcaktım. Herkesten sürekli mikrofonun kötü lafını duymaktan bıkmıştım fakat bu devirde düzgün kulaklıklarda pahalı malum..

Hocam DDU ile kaldırdıktan sonra bir şeyler oldu ne olduysa bu sefer yüklemedi ve sorunu çözmüş durumdayım. Ek olarak bunu da yapacağım sanırsam bu bir çözüm yolu olacak gibi duruyor, eğer otomatik yüklemezse benim için sorun çözülecektir.

Hocam benim gibi Realtek Audio kullanıcısıysanız driver'ı kaldırmanın bir yolunu bulup ki bunu DDU ile deneyebilirsiniz bir şekilde kurcalayın bakalım. Benim gerçekten aklıma bile gelmezdi Realtek kaynaklı sorun olacağı bilemiyorum belki benim kulaklık modelinde sorun vardır. Şu an sorunsuz kullanmaktayım sesim net ve yüksek gidiyor. Gerçekten mikrofonundan nefret ettiğim için farklı bir kulaklık alıcaktım. Herkesten sürekli mikrofonun kötü lafını duymaktan bıkmıştım fakat bu devirde düzgün kulaklıklarda pahalı malum..
İyi akşamlar hocam.

Sorun tekrar nüksetmiş durumda ne yaparsam yapayım bir şekilde Realtek Audio Yöneticisi ve cihazları bir şekilde yükleniyor bunun sanırsam Anakartımda ses sürücüsü olarak bu tanımlandığı için olsa gerek. Bu Realtek'in bana tamamiyle zararı bulunmakta. Bunu kaldırdığımda (gösterdiğim driver'ın ilk aşaması şeklinde kaldırabiliyorum. 2. kez tekrar başlattığımda veya bilgisayarı açtığımda otomatikmen yine kendisi yüklüyor) tekrardan yükleniyor. Otomatik sürücüleri kapattığım halde durum devam ediyor. Windows sanırsam Microsoft Store üzerinden yüklüyor bunu fakat oradan da otomatik güncellemeleri devre dışı bıraktım. Bu soruna bir çözüm yok mu bu Realtek driver'larının tamamiyle bana zararı var hocam, ne yaparsam yapayım çözüm bulamıyorum. Hatta realtek taktığım kulaklığımı kulaklık olarak bile tanımlamıyor. Tam olarak bu konudaki sorun yaşanıyor Realtek HD Audio Kulaklık Sorunu
@Recep Baltaş

1626380456538.png

Sorun tekrar nüksetmiş durumda ne yaparsam yapayım bir şekilde Realtek Audio yöneticisi ve cihazları bir şekilde yükleniyor bunun sanırsam anakartımda ses sürücüsü olarak bu tanımlandığı için olsa gerek. Bu Realtek'in bana tamamiyle zararı bulunmakta. Bunu kaldırdığımda (gösterdiğim Driver'ın ilk aşaması şeklinde kaldırabiliyorum. 2. kez tekrar başlattığımda veya bilgisayarı açtığımda otomatikman yine kendisi yüklüyor) tekrar yükleniyor. Otomatik sürücüleri kapattığım halde durum devam ediyor. Windows sanırsam Microsoft Store üzerinden yüklüyor bunu fakat oradan da otomatik güncellemeleri devre dışı bıraktım. Bu soruna bir çözüm yok mu bu Realtek driver'larının tamamiyle bana zararı var hocam, ne yaparsam yapayım çözüm bulamıyorum. Hatta Realtek taktığım kulaklığımı kulaklık olarak bile tanımlamıyor. Tam olarak bu konudaki sorun yaşanıyor Realtek HD Audio Kulaklık Sorunu
@Recep Baltaş

Eki Görüntüle 1108857

Dostum sorununu galiba çözdüm.

Sürücüler güncel şekilde Realtek Audio Console'yi açıyoruz.
1626381393102.png
Mikrofona tıklıyoruz.
1626381436243.png

Aygıtın gelişmiş ayarlarına tıklıyoruz.
1626381509766.png

Ön ve arka çıkış aygıtlarının iki farklı ses dolaşımını aynı anda çalmasını sağlayını açın.

Eğer sorununuz hala düzelmediyse

Windows ayarlarından ses ayarlarına girin.

Sağda mavi şekilde gözüken ses denetim masasına tıklayın.

Kayıt alanına gelin.
1626381654556.png

Mikrofon bassını en aza indirip mikrofon sesini fulluyoruz.

Buda olmazsa
1626381712543.png

Aynı şekilde dB azaltıp mikrofonu fulluyoruz.

Bu bilgileri internetten edindim umarım çözersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00