Selam,
AMD RX 7800XT ekran kartı olan bir sistem toplamıştım birkaç ay önce. Sistem belirli oyunlarda, rastgele zamanlarda ekranları kapatıyor ve donuyor. Bir süre sonra ise restart atıyor ve baştan çalışıyor. Yapmadığım stres testi, kontrol etmediğim şey kalmadı, ses çıkışını devre dışı bırakmak dışında. Ama bugün yine aynı durum oldu ve bu sefer restartı tuşa basarak kendim atmak zorunda kaldım ve aygıt yöneticisinde AMD streaming Audio Device'ın kendi kendine devre dışı kaldığını gördüm. Ses aygıtı konusunda çeşitli yorumlar okudum, HDMI/DP kablosu üzerinden monitörden çıkış alıyorsak Realtek'i devre dışı bırakabileceğimize dair. Ben de sesi monitörden alıyorum genelde, toplantı veya sesin önemli olduğu oyunlar oynuyorsam kulaklıktan.
Bu işin doğrusu nedir? Şüphelendiğim ses driverlarında çakışma olduğu. Çünkü UV denedim, GPU'nun clock değerini düşürdüm, WHQL driverları denedim, Radeon Adrenalin olmadan sadece sürücü kurulumunu denedim ki şu an öyle çalışıyor. Çok rastgele olduğu için testlerde bir türlü yakalayamadım. Daha başka ne yapacağım bilmiyorum ama öyle anlarda gidiyor ki ara sıra oynadığım oyundan nefret ettiriyor.