Realtek Ethernet belli IP'yi bloklama sorunu

kbuyukcelen

Hectopat
Selam arkadaşlar,
MSI 760GM-P21 anakart ve onboard ethernet kartı kullanıyorum. Bir internet radyosu için 24 saat veri upload ediyorum.
Bazen Stream1 adlı sunucumuza veri gönderemiyoruz, bazen hem Stream1e hem Stream2'ye gönderemiyoruz.

İşin enteresan kısmı aynı ağda ki diğer tüm bilgisayarlar bu serverlara ulaşabiliyor ve Opera'da VPN'i aktif eder de girer isem ben de ulaşabiliyorum.

Bilgisayarda kesinlikle virüs yok. Güvenlik duvarından antivirüse kadar alayını kapatıp denedim, Çözülmedi.
Son çare Ethernet kartını devre dışı bırakıp tekrar açtım, çat diye ulaşabilir oldum.

Çok enteresan, ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Olur olmaz saatlerde bu problemi yaşatıyor ve ethernet kartını devredışı bırakıp tekrar devreye alıp hallediyorum ama kalıcı bir çözüme ihtiyacım var.

Bu arada anakartım yeni. 3 aydır kullanıyorum ama kafamda deli sorular.

Dipnot: Windows 7 kullanıyorum. Ses kartımız Windows 10'u desteklemediği için kasıtlı olarak geçiş yapmıyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Şimdiden teşekkürler.

En güncel sürücüyü indirip tekrardan kurunuz.
Şimdi realtek in sitesinden indirdim, aynen devam ediyor :(

cep telefonumun internetinden açtığımda herhangi bir sorun yaşanmıyor.
Teşekkür ederim arkadaşlar, bugün tp-link marka pci-e bir gigabit ethernet kartı aldım ve taktım. sorunsuz kullanıyorum şuan. onboard olanı da devredışı bıraktım.

ilginize teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı