Realtek High Definition Audio Driver yükledikten sonra bilgisayar kapanıyor

KermitheFrog

Hectopat
Öncelikle merhabalar, bu benim ilk konum ve umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Uzatmadan sorunuma gelirsek sorunum şu; bir ay kadar önce ses kartı sürücümü güncellemiştim ama sonra yedek almamak gibi bir salaklık yaptığım için güncellemede bir sorun oluşunca geri dönemedim (aygıt yöneticisi üzerinden falan geri dön seçenekleri yoktu) her neyse zaten sonra DDU ile silip yeniden kurdum ve her şey o zaman başladı. Önce her şey normal gibiydi Ses'de bir sorun yoktu sürücü kuruluydu lakin 1 2 saat sonra tarayıcı üzerinden birkaç sekme açıkken birden önce klavyemin ışıkları söndü ve PC ekran açık halde kaldı (genelde bu olunca mavi ekran veriyor zaten, daha önce de ekran kartı sürücümde sorun çıktıgında böyle oluyordu.) ve sonra kapandı işte. Dedim ısındı falan ondan kapandı herhalde (laptop kullanıyorum) ama bugüne kadar hiç ısınıp kapanmamıştı, ki ben GTA Online üzerinde saatlerce arkada Spotify, Discord vs açıkken bile takılıyordum kapanmıyordu bu tarayıcı sekmesiyle kapanma işi garip gelmişti. Ama dediğim gibi fazla önemsedim ve oyun oynamaya başladım daha oyun açılalı 5 dk olmadan tık yine PC kapandı bu sefer direkt. Artık anladım ki bir şeyler ters gidiyor. Gittim DDU ile Realtek ses sürücüsünü tamemen kaldırdım ve şu an hiçbir sorun yok. Sormak istediğim şey ne yapıp kendi bilgisayarıma uygun o sorunsuz güzel eski Realtek ses sürücüsünü bulabilirim?

Şuan erindiğim için sadece başlığı okudum ve bu şartlarda pc'nin kapanmasının ihtimali yoktur. Bence sorun başka bir şeyden kaynaklanıyordur.

Görüntü mü gidiyor sadece,yoksa sistem tamamen mi kapanıyor?Psu sorunu olabilir.

Arkadaşlar dediğim gibi realtek sürücüsünü kaldırınca sorunda ortadan kalkıyor. Ama işte önceden yoktu böyle bir sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…