Realtek Hoparlörü de Mikrofonu da Görmüyor

Mertcan Bektaş

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Bugün yeni bir PSU alıp taktım fakat PSU arızalı çıktı. İade edip eski PSU'a döndüm ancak bilgisayarımı açtığımda ses alamadım. Realtek hoparlörü de mikrofonu da görmüyor. Driver kurdum olmadı format attım hala aynı. Hoparlörümden sesler geliyor ama sanki yaptığım şeylere göre değişiyor mouseu hızlıca hareket ettirdiğimde sesin değiştiğini fark ettim. Hoparlörün gözükmesi gereken yerde Realtek digital output gözüküyor. Hoparlöre sağ tıkladığımda sına'ya ya da varsayılan aygıt olarak ayarlaya tıklayamıyorum.

HD Audio sürücüsünü güncel olmayan bir sürüm ile mevcut sürücüyü tamamen kaldırarak deneme yapın.

Sistemde arızalı PSU takılı iken sistem açıldı mı? Açılmadı ise herhangi bir yanık kokusu duman vs. çıktı mı?

Evet çalıştırmaya çalıştım fakat yanık kokusu duman vs olmadı. Ayrıca bilgisayar açılmadı LED'leri yanıp söndü ve kapandı.

Aynı sorunu yaşıyorum ancak hoparlör tanınmış. Ses gelmiyor sadece.
DDU ile Realtek sürücüsünü kaldırdım ancak yeniden başlattığımda yeniden yüklenmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…