Realtek Ses Kartı Çalışmıyor ve Jak Görmüyor

Daha fazla  
Öncelikle ilgilenip okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Sorunum 2 gün önce başladı. Öncelikle şunu belirtiyim bilgisayar teknik servis ve bilgi işlem alanında birçok işletme ve şirkette çalıştım şu an freelance devam ediyorum. Karşılaştığım birçok soruna gerek kendi tecrübelerim gerekse yerli ve yabancı formlar aracılığıyla çözüm ürettim yerli olarak Technopat formundan çok değerli tecrübeler edindim buna dayanarak kendi bilgisayarımda başıma gelen bu soruna çözüm üretemedim. Akıl akıldan üstündür diyerek ve benden tecrübeli arkadaşlara güvenerek sizlere danışmak istiyorum. Sorunumu şöyle açıklayım 2 gün önce bilgisayarımı açtım ve ses kartımdan ses gelmez oldu. Arka panel ses jackları mic ve hoparlör takılı olmasına rağmen 2'sini de görmüyor.

- Ses kartı driverını orjinal anakart CD'sinden, güncel internet sitesinden ve asus internet sitesinden sırayla hepsını denedim sonuç olumsuz.
- Windows 10 kullanmaktaydım, Windows 8.1 ve Windows 7 yükleyerek denedim sonuc alamadım.
- BIOS resetledim hatta clear cmos yaptım sonuc alamadım.
- Statik elektriklenme olabilir diye anakartı söküp topraklama yaptım olmadı.
- Priz ve Güç kaynağını topraklama hattını kontor ettim sağlam.
- Realtek uygulamasında ve ses ayarlarında bit ve efekt ayarlarını kontrol ettim
Bunlar dışında öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Aida64 Sistem Raporu : Report.txt
Realtek programı ve ses ayarları görsel:

1.jpg

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı